Hozzávalók a tésztához:
37,5 dkg puha ráma, 25 dkg cukor, 7 tojás, 25 dkg liszt, 1/2 cs. sütőpor, 1 ek. aprított mandula, 2 ek. kakaó, 2-3 ek. tej. 1 üveg magozott meggy, 15 dkg puha ráma, 1 cs. vaníliás puding, 1/2 l tej 4 ek. cukor+ 4 ek porcukor 1 cs vaníliás cukor. 20 dkg tortabevonó, + 10 dkg puha ráma.
Elkészítés:
A rámát a cukorral jól elkeverjük, a tojásokat egyenként hozzákeverjük és végül a sütőporos lisztet. A masszát kettévesszük, az egyik felébe belekeverjük a mandulát a másikba a tejjel kikevert kakaót. A tepsit olajozzuk, lisztezzük és először a fehér tésztát öntjük bele. Erre kanalazzuk a barna tésztát. A tetejét megszórjuk a lecsepegtetett meggyel. 175 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, a tepsibe hagyjuk kihűlni. A pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük, hűtjük. A rámát kikeverjük a cukrokkal és a kihűlt krémhez adjuk. A rámát és a csokit felolvasztjuk, és a tészta tetejére öntjük. Dermesztjük, ha félig dermedt a csokink villával hullámokat rajzolunk rá. Ha teljesen megdermedt szeleteljük, és kínáljuk.