Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Duna hullám kicsit másként

2014.04.17. 12:42 :: Mária Bársonyné Dankovics

Hasznos Praktikák 923.jpg

Hozzávalók a tésztához:

37,5 dkg puha ráma, 25 dkg cukor, 7 tojás, 25 dkg liszt, 1/2 cs. sütőpor, 1 ek. aprított mandula, 2 ek. kakaó, 2-3 ek. tej. 1 üveg magozott meggy, 15 dkg puha ráma, 1 cs. vaníliás puding, 1/2 l tej 4 ek. cukor+ 4 ek porcukor 1 cs vaníliás cukor. 20 dkg tortabevonó, + 10 dkg puha ráma.

 

Elkészítés:

A rámát a cukorral jól elkeverjük, a tojásokat egyenként hozzákeverjük és végül a sütőporos lisztet. A masszát kettévesszük, az egyik felébe belekeverjük a mandulát a másikba a tejjel kikevert kakaót. A tepsit olajozzuk, lisztezzük és először a fehér tésztát öntjük bele. Erre kanalazzuk a barna tésztát. A tetejét megszórjuk a lecsepegtetett meggyel. 175 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, a tepsibe hagyjuk kihűlni. A pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük, hűtjük. A rámát kikeverjük a cukrokkal és a kihűlt krémhez adjuk. A rámát és a csokit felolvasztjuk, és a tészta tetejére öntjük. Dermesztjük, ha félig dermedt a csokink villával hullámokat rajzolunk rá. Ha teljesen megdermedt szeleteljük, és kínáljuk.

Szólj hozzá!

Címkék: sütemény desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr476045812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása