Hozzávalók:
30 dkg liszt, 10 dkg zsír, 1 fél cs. élesztő felfuttatva, citromhéj, 3 tojássárgája, a tésztához.
A krém:
10 dkg porcukor, gőz felett felverve a 3 tojásfehérjével, 15 dkg darált dió, lekvár, annyi tej hogy könnyen gyúrható legyen.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a tésztát 3 részre vágjuk, Az egyik lapot kisodorjuk, meg kenjük lekvárral és a két szélét feltekerjük úgy, hogy középen kb. 2 cm hely maradjon a krémnek, sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. A másik két lapot ugyan így csináljuk. A gőz felett felvert habhoz óvatosan hozzá adjuk a diót és a tészták közepére kanalazzuk. Előmelegített sütőbe aranybarnára sütjük. Szeleteljük, és kínáljuk, ha akarja valaki porcukorral meghintheti.