Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Húsgombóc torta

2014.10.04. 14:49 :: Juhászné Ildikó

h_sgoly_torta_1412435063.JPG_1390x719

Hozzávalók: 
3 db tojás 
150 g liszt 
250 g tejföl 
1 tk sütőpor 
½ tk só 
150 g sajt, reszelve 
500 g fagyasztott húsgombóc

A gombócokat a sütés előtt 15-20 perccel vegyük elő fagyasztóból, hogy félig felengedjenek. Ha saját magunk készítjük a gombócot akkor pont fordítva, tegyük be a fagyasztóba a felhasználás előtt.

Az enyhén felvert tojásokat keverjük össze a tejföllel. 
A lisztet szitáljuk át, keverjük hozzá a sütőport és a sót, adjuk hozzá a tojásos keverékhez.
Öntsük a tésztát kivajazott 24 cm átmérőjű kerek tortaformába, nyomkodjuk bele a gombócokat, hintsük meg reszelt sajttal

Előmelegített 180 °C tűpróbáig sütjük.
Kicsit hagyjuk pihenni, hűlni mielőtt tálalnánk, így a tésztának lesz még ideje magába szívni a gombócok kisülő szaftját.

Szólj hozzá!

Címkék: előétel Főétel

Sós gofri

2014.09.06. 16:06 :: Juhászné Ildikó

s_s_gofri_1410012360.JPG_1107x800

25 dkg liszt
2 tojás
2 dl tej
6 evőkanál olívaolaj
1 cs. sütőpor

A hozzávalókat összekeverjük és 5 percig állni hagyjuk,majd gofri sütőben megsütjük...

Tetejére azt teszünk amit jónak látunk. 
Pl: pirított sonka,tejföl,reszelt sajt,pirított gomba...stb

Szólj hozzá!

Címkék: tésztaételek

Görög körözött

2014.08.31. 17:37 :: Juhászné Ildikó

g_r_g_k_r_z_tt_1409499371.JPG_500x333



15 dkg Feta sajt 
2 db főtt tojás 
2 evőkanál tejföl
1 csokor snidling 
1 csipet bors 

Villával összetöröm a sajtot, minél krémesebb az állaga annál jobb. A tojásokat apró kockára felvágom, és a tejfölt meg a felaprított metélőhagymát belekeverem. Egy kis borsot keverek még hozzá, sózni nem kell mivel a feta önmagában is sós.

Pirítóssal isteni de húshoz és salátához is finom

Szólj hozzá!

Címkék: előétel

Sajtos karaj

2014.08.14. 16:22 :: Juhászné Ildikó

p1080904_1408026126.JPG_1067x800

Hozzávalók
4 személyre
8 szelet karaj 
1 nagy poharas tejföl
20-30 deka sajt
pirospaprika,liszt,só,olaj

A felszeletelt karajt megsózzuk és paprikás lisztben megforgatjuk.A tepsibe öntünk olajat de ne túl sokat épp annyit hogy ne égjen le.
A hússzeleteket egymás mellé fektetjük és teszünk rá tejfölt majd reszelt sajtot.180 fokon kb:20-30 percig sütjük
illetve amíg megsül a sajt a tetején.
Zöldsalátával sült krumplival vagy vajas zöldséggel isteni.
A képen vajas kukoricával tálalva 

Szólj hozzá!

Címkék: Főétel

Szilvás-marcipános süti

2014.08.08. 14:36 :: Juhászné Ildikó

szilv_s-marcip_nos_s_ti_1407501390.JPG_895x800


mérce 2 dl

4 dl liszt
2 dl cukor
2 dl tej
20 dkg vaj
10-15 dkg marcipán
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
4 teáskanál sütőpor
2 tojás
kb 11 szem szilva vagy más gyümölcs

A felolvasztott vajhoz keverjük a tejet ,a tojás a ,sót a kakaóport,a lisztet és a sütőport.
Sütő papíros tepsibe öntjük és a tetejére szépen rápakoljuk a gyümölcsöt jó szorosan.
Ráreszeljük a marcipánt és 180°előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Aki nem szereti a marcipánt az megszórhatja nád-vagy kristálycukorral ami szépen 
rákaramellizálódik .

Szólj hozzá!

Címkék: sütemény desszert

Muffin titkok tanfolyam avagy minden ami muffin :)

2014.08.03. 16:32 :: receptoldal

- A muffin készítés mesterfogásai

- kipróbált és működő receptek

+ hihetetlen titkok felfedése

 A "Muffin titkok tanfolyam, avagy minden ami muffin!" rendszer nem egy hétköznapi program. A világ leghatékonyabb muffin receptjeit, készítési technikáit tanítja meg neked.

Segítségével olyan tudásra teszel szert, ami minimum tízszeresére növeli az esélyeid arra, hogy megtud milyen a jó muffin!

Tudd meg még ma:

  • Hogyan kell muffint készíteni?
  • Hogyan találd meg családod kedvecét?

A TITKOKRA MOST FÉNY DERÜL...
A legféltettebb sokkoló technikák nemsokára terítékre kerülnek...

 Felhasználói vélemény:

"Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy kipróbálhattam ezt a programot, mint tesztelő. Már az első hétvégén sikerült elkápráztatnom a környezetem egy új, számomra eddig ismeretlen muffi recepttel. Azt mondták: ha mindig ilyen finomat készítek ide költöznek :). Köszönöm és nagyon hálás vagyok nektek!" Kovácsné Andrea, Budapest

Tanulj meg féltve őrzött technikákat, egyedien hatékony trükköket, muffin készítési technikákat! Fedezd fel a sikeres  sütés élményét!!!

 

 Sok fejtörést okozott, hogy a "Takarítson meg, avagy titkok a konyhapénz növelésére!" rendszer mennyibe kerüljön. Az értékét nehéz megbecsülni, mert felbecsülhetetlen. Azok a titkok és technikák, melyeket felfed, a program egyedisége és hatékonysága értékében több tízezer forintot megérne. Végül arra jutottunk, hogy az 2.000 csatlakozónak ingyenesen biztosítjuk ezt az anyagot Lépjen most, hogy le ne maradjon erről a remek ajánlatról!

Ha még nem íratkoztál fel ingyenes tanfolyamunkra most megteheted!

Íratkozz fel hírlevelükre!

* kötelező kitölteni
A tanfolyam az intereten fellelhető legtitkosabb muffin recepteket gyűjti össze 5 héten át!

Szólj hozzá!

Címkék: közérdekű

Málnás-csokikrémes torta

2014.08.01. 08:01 :: Mária Bársonyné Dankovics

10463946_68252702.JPG                                                                                                                                                                   Hozzávalók:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       6 tojás, 12 dkg porcukor, 12 dkg liszt 1 cs. sütőpor ez a piskóta, 2 cs. csokipuding, 6 dl tej, 3 ek. cukor, gyümölcs, 20 dkg ráma, 10 dkg porcukor, szeletelt mandula.                                                                                                                                                                                                                                                Elkészítése:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      A tojásokat szét választjuk, a sárgáját pohárba, a fehérjét tálba öntjük. Lassan verjük fel a fehérjét, mikor habos hozzáadjuk a cukrot és azzal verjük kemény habbá. Egyenként óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját, majd kis adagokba a sütőporos lisztet. A sütőlemezt kibéleljük sütőpapírral és a masszát bele simítjuk. Előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük, hűtjük. 10 cm széles csíkokra vágjuk fel de benn hagyjuk a tepsiben. A pudingporból, a tejből, a cukorból, sűrű krémet főzünk, hűtjük. A rámát habosra keverjük a porcukorral, és a pudingos krémhez adjuk. Ennek egyharmadát félre tesszük a többit rákenjük a piskótára, és megszórjuk gyümölccsel, és a mandula forgáccsal. A gyümölcs beleragad a krémbe és könnyen feltudjuk tekerni. Mikor az összes lap elfogyott akkor a külsejét, és a tetejét is megkenjük krémmel, és a tetejére szórunk gyümölcsöt. Teszünk rá még mandula forgácsot, hűtjük, majd szeleteljük és kínáljuk. Ha kompótból csináljuk a kompot levéhez adjunk tortazselét és a torta tetején levő gyümölcsöt vonjuk be vele. 

Szólj hozzá!

Cukkinis lepény ( quiche )

2014.08.01. 07:07 :: Mária Bársonyné Dankovics

10420304_69426266.JPG                                                                                                                                                                   Hozzávalók:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  22,5 dkg liszt, + a formához, 10 dkg vaj, + a formához, 1 tojás ez a tészta. 25 dkg főt kolozsvári szalonna, 2 ek. olaj, 50 dkg zsenge cukkini, 1,5 dl főzőtejszín, vagy tejföl 2 tojás, késhegynyi frissen reszelt szerecsendió, 1 mk. apróra vágott kakukkfű, 1 mk Univer fokhagymakrém, 1 mk. Piros Arany.                                                                                                                                                                                                                                 Elkészítés:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         A tésztához a lisztet, a rámát, elmorzsoljuk, majd fél mk. sóval, tojással gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, a tojástól függően 1-2 kanál víz is kelhet hozzá. Meglisztezett deszkán akkora tésztát nyújtunk hogy a formába pereme is legyen. A szalonnát kis kockákra vágjuk, nagy serpenyőben az olajjal rásegítve félig megpirítjuk. Ekkor rárakjuk a kb. fél centi vastagon felszeletelt cukkinit, 6-8 percig pirítjuk majd egyenletesen elterítjük a tésztán. A tejszínt a tojásokkal elkeverjük, a sót és a fűszereket belekeverjük, majd egyenletesen a szalonnás cukkinira öntjük. Előmelegített sütőben a közepesnél nagyobb lánggal 200 fokon kb. 50 percig sütjük. Tálalás előtt  10 percig hűlni hagyjuk így szebben lehet szeletelni. Aki akar tehet rá reszelt sajtot. 

Szólj hozzá!

Címkék: Főétel

Almás, barackos- túrós rétes

2014.07.31. 10:19 :: Mária Bársonyné Dankovics

882361_6523815981.JPG                                                                                                                                                              Hozzávalók:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   70 dkg liszt, 4 dl tejföl, csipet só, ez a tészta. 16 dkg  zsír, 12 dkg liszt, a rántás,+ olaj, tojás.  Túró, cukor, barack, mazsola, citromhéj, búzadara.                                                                                                                                                                                                                                                                                Elkészítés:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         A lisztből és a tejfölből tésztát gyúrunk, kicsit többet kell gyúrni de szépen összeáll. Amilyen nagyra tudjuk kisodorjuk. A zsírból és a lisztből világos rántást készítünk, és forrón a tésztán szétkenjük, a tésztát ezután összehajtjuk, tányérra tesszük egy órát a hűtőben pihentetjük. A deszkán hengert formázunk belőle és 8 egyenlő részre vágjuk. 7 részt félre teszünk, egyet átgyúrunk és vékonyra kisodrunk, tégla alakúra. A tetejét megkenjük olajjal, hintünk rá búzadarát,  és az előre megfőzött  fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral befűszerezett almát rá halmozzuk, de csak annyit hogy feltekerésnél ne folyón ki. A tetejére megint  darát hintünk és szorosan feltekerjük, a tetejét és az oldalát megkenjük olajos tojással. A sütőlemezre sütőpapírt teszünk és a rétesünket rátesszük. Jöhet a következő lap, ugyan úgy csináljuk mint az elsőt, de ebbe túró tölteléket teszünk. 25 dkg túrót összetörünk villával, 1 tojással, 3 ek. cukorral és 1 pici kockára vágott barackkal elkeverjük, annyi tejfölt teszünk hozzá hogy kenhető,de ne folyós massza legyen, figyeljünk arra hogy a cukor is enged levet az olvadás során, tegyünk bele mazsolát, reszelt citrom héjat is, és ezzel kenjük meg a második lapot azzal az eljárással mint az elsőt. Mindenki annyi rúd rétest készít amennyit akar, és előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. A maradék bucikat alufóliába csomagoljuk, zacskóba tesszük és lefagyasztjuk, mikor szükséges lesz elővesszük, és csak a felolvadás után bontjuk ki a fóliából. Jól bírja a fagyasztást, sokáig eláll a fagyasztóba. A kisült, és kihűlt rétest felszeleteljük, vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk..                                                                                                                                                      

Szólj hozzá!

Címkék: sütemény

Mákhabos schariotte, őzgerinc formában

2014.07.30. 10:00 :: Mária Bársonyné Dankovics

1901632_668277086.JPG                                                                                                                                                                     Hozzávalók:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Piskóta:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            6 tojás, 12 dkg cukor, 12 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, lekvár.                                                                                                                                                                                                                                                      Krém:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               2 tojássárgája, 1,5 dl tej, 2 dkg vanília puding, 10 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 10 dkg darált mák, 10 dkg kandírozott narancshéj, 4 dl Hulala tejszín, 2 dkg zselatin, ( Dr Oetker ).                                                                                                                                                                                                                                  Elkészítés:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját pohárba, a fehérjét tálba tesszük. Elkezdjük a fehérjét felverni habnak, mikor jó habos hozzáadjuk a cukrot és így verjük kemény habbá. Majd egyenként óvatosan belekeverjük a habba a tojások sárgáját, majd kis adagokba a sütőporos lisztet. Egy gáztepsibe sütőpapírt teszünk kikenjük, lisztezzük, és ebbe öntjük a masszát. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Majd 3 cm-es csíkokra vágjuk a piskótát, amit majd lekvárral összeragasztunk. Az őzgerinc formába rakjuk az összeragasztott piskóta csíkokat.  A 2 tojás sárgát, a tejet, a pudingport, a cukrokat összefőzzük takarékon, és még forrón hozzákeverjük a darált mákot, a kandírozott narancshéjat, ( ha nincs jó a reszelt citrom héj ), majd kihűtjük. A Hulala tejszínt felverjük kemény habbá, és a kihűlt krémhez keverjük, ezzel megtöltjük a piskótával kirakott őzgerinc formát, a tetejét beborítjuk az összeragasztott piskótával, és a hűtőben kifagyasztjuk, szeleteljük, majd kínáljuk.                                                                                                                                                                  

Szólj hozzá!

Címkék: sütemény