Hozzávalók:
1/2 kg nyakpecsenye, ( sertés) 1/2 kg fehér bab, 1/2 kg burgonya, 10 dkg kockatészta, 2 fej vöröshagyma, só, őrölt bors, 2 gulyás szaft, babérlevél, pirospaprika, fél sárga paprika, 2 ek. ecet, olaj. A megpucolt kis kockára vágott hagymát olajon megpirítom, hozzáadom a felkockázott húst amit fehéredésig dinsztelek, majd vízzel felengedem, hozzáadom a pirospaprikát, a sót, a borsot, a gulyás kockát, a babérlevelet, a paprikát, az ecetet, és hagyom főni. Ha félig megfőtt a hús hozzáadom a babot és azzal tovább főzöm. Ha félig megfőtt mehet bele a tészta, természetesen az elfőtt levet pótolom. A megpucolt, felkockázott, burgonyát teszem a végén bele ha a tészta félig főtt, megkóstolom a levét és fűszerezem ha szükséges, mert mire teljesen megfő a fűszer is belefő. A tálalásnál az asztalra teszem a sót, borsot, az erős paprikát, hogy aki erősebben fűszerezve szereti kéznél legyen a fűszer, friss kenyérrel kínálom.