Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Cérnakolbász kabátban

2014.01.02. 20:31 :: kicsilany01

379720_575418662526043_102502529_n.jpgHozzávalók:

30 dkg liszt
2 dkg élesztő
1-1,5 dl tej
3 dkg vaj
1 tojás sárgája
1 kávésk. só
10 db cérnakolbász

Kenéshez:
2-3 tojás sárgája

A langyos tejbe csipet cukrot szórunk, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk megkelni. A lisztet a vajjal, a tojás sárgájával, a sóval, és a megkelt élesztővel összedolgozzuk. Jól kidolgozzuk a tésztát, és 40 percig kelni hagyjuk. Ha megkelt, enyhén lisztezett deszkán téglalap alakúra kinyújtjuk, és éles késsel hosszirányban 10 egyforma csíkot vágunk belőle. Ezeket a csíkokat egyesével megkenjük (felső felüket) tojás sárgával, a kolbászt ráhelyezve beletekerjük úgy, hogy a tészta szélek kicsit takarják egymást, ügyelve, hogy a kolbász sehol ne látszódjék ki. Kivajazott tepsibe helyezzük, tojás sárgával lekenjük, és 15-20 perc pihentetés után 220 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
 Tipp: Mi megszórtuk lenmaggal:) és megkentük tojássárgájával

Szólj hozzá!

Címkék: előétel

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr355722074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása