Hozzávalók:
30 dkg liszt
2 dkg élesztő
1-1,5 dl tej
3 dkg vaj
1 tojás sárgája
1 kávésk. só
10 db cérnakolbász
Kenéshez:
2-3 tojás sárgája
A langyos tejbe csipet cukrot szórunk, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk megkelni. A lisztet a vajjal, a tojás sárgájával, a sóval, és a megkelt élesztővel összedolgozzuk. Jól kidolgozzuk a tésztát, és 40 percig kelni hagyjuk. Ha megkelt, enyhén lisztezett deszkán téglalap alakúra kinyújtjuk, és éles késsel hosszirányban 10 egyforma csíkot vágunk belőle. Ezeket a csíkokat egyesével megkenjük (felső felüket) tojás sárgával, a kolbászt ráhelyezve beletekerjük úgy, hogy a tészta szélek kicsit takarják egymást, ügyelve, hogy a kolbász sehol ne látszódjék ki. Kivajazott tepsibe helyezzük, tojás sárgával lekenjük, és 15-20 perc pihentetés után 220 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Tipp: Mi megszórtuk lenmaggal:) és megkentük tojássárgájával