Hozzávalók: 1 csülök, 25-30 dkg apró szemű hagyma, 5 dl világos sör, 5 ek olaj, 1 ek borecet, bors, só, babérlevél, késhegynyi szerecsen dió, szegfűbors, gyömbér, majoránna, 1 cs. zöldpetrezselyem, 1 fej fokhagyma, 1 kg burgonya. Elkészítés: A csülköt megmossuk, megtisztítjuk, és olajon hirtelen minden oldalát fehéredésig pirítjuk. Egy mély tepsit jól kikenünk rámával, és a csülköt beletesszük. Felöntjük sörrel, és befűszerezzük, majd fóliával letakarva, előmelegített sütőben lassú tűzőn 1,5- 2 óráig pároljuk közben a levével meglocsoljuk. Közben megpucoljuk a burgonyát, nagyobb gerezdekre vágjuk, és a már készre sült csülök mellé tesszük a burgonyát megsülni, a fóliát már nem tesszük vissza , had piruljon meg a csülök. Ha megsült a burgonya is tálra tesszük őket és melegen kínáljuk, friss savanyúsággal.
Sörös tepsis csülök vele sült burgonyával
2014.07.25. 12:27 :: Mária Bársonyné Dankovics
Szólj hozzá!
Címkék: Húsételek
A bejegyzés trackback címe:
https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr616543515
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.