Hozzávalók:
Tészta:
13 dkg liszt
7 dkg cukor
4 dkg vaj
1 kisebb tojás
késhegynyi szalalkáli
Krém:
10 dkg kristálycukor
10 dkg vaj
25 dkg sózott pörkölt földimogyoró
Csokimáz:
15 dkg tortabevonó
1 kávésk. olaj
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk egy kisebb tepsi nagyságára (nálam 20x30 cm) belefektetjük a tésztát a tepsibe, és 160 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. Tepsiben hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a krémet: Ehhez egy lábosban a kristálycukrot olvadásig pirítjuk, majd hozzáadjuk a vajat- Mikor újra forr, akkor a lángot kissé visszafogjuk alatta annyira, hogy lágy buborékokat vessen, és ne köpködje tele a konyhánkat, majd kevergetve sűrűre főzzük (nálam jó 10 perc volt). Lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a sózott földimogyorót (sóval együtt). Ráöntjük a tésztára, és kihűtjük. Csokimázzal vonjuk be a süteményt. Ehhez a tortabevonót vízgőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, és a krém tetején eloszlatjuk. Hűtőbe tesszük, tálaláskor meleg késsel hosszúkás keskeny szeletekre vágjuk.