Hozzávalók:
1 egész tyúk
4 db sárga répa
2 db zeller
1 db karalábé
1 db gyökér
1 cs petrezsejem
1 db paradicsom
1 db zöld paprika
2 szem szegfűszeg
1 kissebb marok egész szemes bors
1 kicsi fej karfiol
1db krumpli
1 fej vörös hagyma
1 kis cikk fokhagyma
só ízlés szerint
Elkészítés:az összes hozzá valót(a tyúkot darabokba vágva,zöldséget megpucolva össze vágva,megmosva) egy nagyobb fazékba felteszem főni.Lassú tüzön főzöm(végig lassú tűzön kell főzni) és és amikor szükséges leszedem róla a habot.Amikor már megfőtt benne a hús és a zöldségek,leszűröm belőle a főtt húst és a zöldségeket is.Csiga tésztával tálalom(lehet cérna metétltel vagy bármilyen más leves tésztával tálalni).