Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Almás, barackos- túrós rétes

2014.07.31. 10:19 :: Mária Bársonyné Dankovics

882361_6523815981.JPG                                                                                                                                                              Hozzávalók:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   70 dkg liszt, 4 dl tejföl, csipet só, ez a tészta. 16 dkg  zsír, 12 dkg liszt, a rántás,+ olaj, tojás.  Túró, cukor, barack, mazsola, citromhéj, búzadara.                                                                                                                                                                                                                                                                                Elkészítés:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         A lisztből és a tejfölből tésztát gyúrunk, kicsit többet kell gyúrni de szépen összeáll. Amilyen nagyra tudjuk kisodorjuk. A zsírból és a lisztből világos rántást készítünk, és forrón a tésztán szétkenjük, a tésztát ezután összehajtjuk, tányérra tesszük egy órát a hűtőben pihentetjük. A deszkán hengert formázunk belőle és 8 egyenlő részre vágjuk. 7 részt félre teszünk, egyet átgyúrunk és vékonyra kisodrunk, tégla alakúra. A tetejét megkenjük olajjal, hintünk rá búzadarát,  és az előre megfőzött  fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral befűszerezett almát rá halmozzuk, de csak annyit hogy feltekerésnél ne folyón ki. A tetejére megint  darát hintünk és szorosan feltekerjük, a tetejét és az oldalát megkenjük olajos tojással. A sütőlemezre sütőpapírt teszünk és a rétesünket rátesszük. Jöhet a következő lap, ugyan úgy csináljuk mint az elsőt, de ebbe túró tölteléket teszünk. 25 dkg túrót összetörünk villával, 1 tojással, 3 ek. cukorral és 1 pici kockára vágott barackkal elkeverjük, annyi tejfölt teszünk hozzá hogy kenhető,de ne folyós massza legyen, figyeljünk arra hogy a cukor is enged levet az olvadás során, tegyünk bele mazsolát, reszelt citrom héjat is, és ezzel kenjük meg a második lapot azzal az eljárással mint az elsőt. Mindenki annyi rúd rétest készít amennyit akar, és előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. A maradék bucikat alufóliába csomagoljuk, zacskóba tesszük és lefagyasztjuk, mikor szükséges lesz elővesszük, és csak a felolvadás után bontjuk ki a fóliából. Jól bírja a fagyasztást, sokáig eláll a fagyasztóba. A kisült, és kihűlt rétest felszeleteljük, vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk..                                                                                                                                                      

Szólj hozzá!

Címkék: sütemény

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr696561581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása