Hozzávalók: 70 dkg liszt, 4 dl tejföl, csipet só, ez a tészta. 16 dkg zsír, 12 dkg liszt, a rántás,+ olaj, tojás. Túró, cukor, barack, mazsola, citromhéj, búzadara. Elkészítés: A lisztből és a tejfölből tésztát gyúrunk, kicsit többet kell gyúrni de szépen összeáll. Amilyen nagyra tudjuk kisodorjuk. A zsírból és a lisztből világos rántást készítünk, és forrón a tésztán szétkenjük, a tésztát ezután összehajtjuk, tányérra tesszük egy órát a hűtőben pihentetjük. A deszkán hengert formázunk belőle és 8 egyenlő részre vágjuk. 7 részt félre teszünk, egyet átgyúrunk és vékonyra kisodrunk, tégla alakúra. A tetejét megkenjük olajjal, hintünk rá búzadarát, és az előre megfőzött fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral befűszerezett almát rá halmozzuk, de csak annyit hogy feltekerésnél ne folyón ki. A tetejére megint darát hintünk és szorosan feltekerjük, a tetejét és az oldalát megkenjük olajos tojással. A sütőlemezre sütőpapírt teszünk és a rétesünket rátesszük. Jöhet a következő lap, ugyan úgy csináljuk mint az elsőt, de ebbe túró tölteléket teszünk. 25 dkg túrót összetörünk villával, 1 tojással, 3 ek. cukorral és 1 pici kockára vágott barackkal elkeverjük, annyi tejfölt teszünk hozzá hogy kenhető,de ne folyós massza legyen, figyeljünk arra hogy a cukor is enged levet az olvadás során, tegyünk bele mazsolát, reszelt citrom héjat is, és ezzel kenjük meg a második lapot azzal az eljárással mint az elsőt. Mindenki annyi rúd rétest készít amennyit akar, és előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. A maradék bucikat alufóliába csomagoljuk, zacskóba tesszük és lefagyasztjuk, mikor szükséges lesz elővesszük, és csak a felolvadás után bontjuk ki a fóliából. Jól bírja a fagyasztást, sokáig eláll a fagyasztóba. A kisült, és kihűlt rétest felszeleteljük, vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk..
Almás, barackos- túrós rétes
2014.07.31. 10:19 :: Mária Bársonyné Dankovics
Szólj hozzá!
Címkék: sütemény
A bejegyzés trackback címe:
https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/6561581
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal