Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Zöldségleves húsgombóccal

2014.02.15. 12:34 :: Mária Bársonyné Dankovics

Hasznos Praktikák 463.jpg

Hozzávalók:

1 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa,  1/4 zeller, és  karalábé, sárga paprika, paradicsom, vörös-és fokhagyma  petrezselyem zöld, leveskocka, ételízesítő, só, bors,egy csomag húsgombóc, olaj. 

Elkészítése:

A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, megtöröljük és felvágjuk. A leves mennyiségétől függ a zöldségek aránya. (Nálunk csak a férjem eszi a levest ezért keveset csinálok.) 1-1 kisebb szál sárga- és fehérrépát elvágok,  a zellerből és a többi hozzávalóból egy szeletet teszek bele. Az összes zöldséget kevés olajon megpirítom, ettől lesz szép sárga a levesünk. Felengedem vízzel és közepes lángon szép lassan főzöm. Befűszerezem, leveskockát, ételízesítőt kevés sót teszek bele. A petrezselyem zöldet, a zeller zöldet, a pár szem borsot, a pici vörös- és fokhagymát és paradicsomot a  tea tartóba teszem és az edény falára akasztom úgy, hogy bele érjen a levesbe (így a főzés végén kiveszem és szép tiszta marad a levesünk). Mikor félig megfőtt a zöldség beleteszem a húsgombócokat és együtt főzöm a zöldséggel tovább. Ha megfőtt a levesünk kiszedem a zellert, a paprikát,  és a teafőzőt, és befőzöm a levest. Forrón tálalom. Én azért nem csinálok gombócot, mert kevés kell és nem érdemes vesződnöm vele. 

Húsgombóc:

20 dkg darált hús, 1 evőkanál rizs, 1 tojás, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, piros paprika,egy csipet, de el is hagyható .

Elkészítés:

A hagymákat megpucolom, apró kockákra vágom, többi hozzávalóval együtt összekeverem, és kis golyókat formálok belőle. A golyókat megfőzhetjük külön is, de én azért főzöm a levesbe, mert magába szívja a leves aromáját. Ha disznóhúsból csináljuk akkor már a leves főzésének kezdetén tegyük bele, mert annak több főzés kell, de bármilyen húsból készíthetjük.

Szólj hozzá!

Címkék: levesek

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr645815486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása