Hozzávalók: 6 tojás, 12 dkg porcukor, 12 dkg liszt 1 cs. sütőpor ez a piskóta, 2 cs. csokipuding, 6 dl tej, 3 ek. cukor, gyümölcs, 20 dkg ráma, 10 dkg porcukor, szeletelt mandula. Elkészítése: A tojásokat szét választjuk, a sárgáját pohárba, a fehérjét tálba öntjük. Lassan verjük fel a fehérjét, mikor habos hozzáadjuk a cukrot és azzal verjük kemény habbá. Egyenként óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját, majd kis adagokba a sütőporos lisztet. A sütőlemezt kibéleljük sütőpapírral és a masszát bele simítjuk. Előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük, hűtjük. 10 cm széles csíkokra vágjuk fel de benn hagyjuk a tepsiben. A pudingporból, a tejből, a cukorból, sűrű krémet főzünk, hűtjük. A rámát habosra keverjük a porcukorral, és a pudingos krémhez adjuk. Ennek egyharmadát félre tesszük a többit rákenjük a piskótára, és megszórjuk gyümölccsel, és a mandula forgáccsal. A gyümölcs beleragad a krémbe és könnyen feltudjuk tekerni. Mikor az összes lap elfogyott akkor a külsejét, és a tetejét is megkenjük krémmel, és a tetejére szórunk gyümölcsöt. Teszünk rá még mandula forgácsot, hűtjük, majd szeleteljük és kínáljuk. Ha kompótból csináljuk a kompot levéhez adjunk tortazselét és a torta tetején levő gyümölcsöt vonjuk be vele.
Málnás-csokikrémes torta
2014.08.01. 08:01 :: Mária Bársonyné Dankovics
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr566563981
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.