Hozzávalók:
5 db csirke comb, sütőzacskó, csirkefűszer, víz.
Elkészítés:
A csirke combokat megmosom, leszárítom, és a csontnál két oldalt bevágom, hogy jól át tudjon sülni. A csirkefűszerrel jól bedörzsöljük, sorba a zacskóba tesszük, beleöntünk 1,5 dl vizet, a zárófóliával a végét bezárjuk, a zacskó tetején a fólia alatt meg böködjük tűvel, hogy a gőz távozni tudjon. Begyújtjuk a sütőt a sütőlemezre tesszük a zacskót és készre sütjük. Egyszer megfordítjuk a zacskót, hogy mint két fele rendesen megsüljön. Mire elfogy benn a víz a csirke is megsül, de ha konyharuhán keresztül megnyomjuk a húst és könnyen benyomódik akkor már kész. Elkészítjük a rizst, egy lábosba kevés olajat öntünk, beleöntünk egy pohár rizst és üvegesre pirítjuk, felengedjük 2 pohár vízzel (azzal a pohárral, mivel a rizst mértük) és sózzuk, lassú tűznél lángfogó karikán pároljuk fedővel a tetején. Mikor elfőtte a vizet elzárjuk a gázt és tálalásig a karikán hagyjuk. Friss salátával kínáljuk.