Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Zacskóba sült csirkecomb rizs körettel

2014.03.17. 12:33 :: Mária Bársonyné Dankovics

Hasznos Praktikák 623.jpg

 

Hozzávalók:

5 db csirke comb, sütőzacskó, csirkefűszer, víz.

Elkészítés:

A csirke combokat megmosom, leszárítom, és a csontnál két oldalt bevágom, hogy jól át tudjon sülni. A csirkefűszerrel jól bedörzsöljük, sorba a zacskóba tesszük, beleöntünk 1,5 dl vizet, a zárófóliával a végét bezárjuk, a zacskó tetején a fólia alatt meg böködjük tűvel, hogy a gőz távozni tudjon. Begyújtjuk a sütőt a sütőlemezre tesszük a zacskót és készre sütjük. Egyszer megfordítjuk a zacskót, hogy mint két fele rendesen megsüljön. Mire elfogy benn a víz a csirke is megsül, de ha konyharuhán keresztül megnyomjuk a húst és könnyen benyomódik akkor már kész. Elkészítjük a rizst, egy lábosba kevés olajat öntünk, beleöntünk egy pohár rizst és üvegesre pirítjuk, felengedjük 2 pohár vízzel (azzal a pohárral, mivel a rizst mértük) és sózzuk,  lassú tűznél lángfogó karikán pároljuk fedővel a tetején. Mikor elfőtte a vizet elzárjuk a gázt és tálalásig a karikán hagyjuk. Friss salátával kínáljuk.

 

Szólj hozzá!

Címkék: Húsételek

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr555865974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása