Hozzávalók: 22,5 dkg liszt, + a formához, 10 dkg vaj, + a formához, 1 tojás ez a tészta. 25 dkg főt kolozsvári szalonna, 2 ek. olaj, 50 dkg zsenge cukkini, 1,5 dl főzőtejszín, vagy tejföl 2 tojás, késhegynyi frissen reszelt szerecsendió, 1 mk. apróra vágott kakukkfű, 1 mk Univer fokhagymakrém, 1 mk. Piros Arany. Elkészítés: A tésztához a lisztet, a rámát, elmorzsoljuk, majd fél mk. sóval, tojással gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, a tojástól függően 1-2 kanál víz is kelhet hozzá. Meglisztezett deszkán akkora tésztát nyújtunk hogy a formába pereme is legyen. A szalonnát kis kockákra vágjuk, nagy serpenyőben az olajjal rásegítve félig megpirítjuk. Ekkor rárakjuk a kb. fél centi vastagon felszeletelt cukkinit, 6-8 percig pirítjuk majd egyenletesen elterítjük a tésztán. A tejszínt a tojásokkal elkeverjük, a sót és a fűszereket belekeverjük, majd egyenletesen a szalonnás cukkinira öntjük. Előmelegített sütőben a közepesnél nagyobb lánggal 200 fokon kb. 50 percig sütjük. Tálalás előtt 10 percig hűlni hagyjuk így szebben lehet szeletelni. Aki akar tehet rá reszelt sajtot.
Cukkinis lepény ( quiche )
2014.08.01. 07:07 :: Mária Bársonyné Dankovics
Szólj hozzá!
Címkék: Főétel
A bejegyzés trackback címe:
https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr966563909
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.