Hozzávalók:
12,5 dkg puha ráma, 25 dkg liszt, 1/2 cs.sütőpor, 10 dkg porcukor, 1 tojássárgája, 1 evőkanál tejföl + 1 tojás, 2 evőkanál tej a kenéshez.
Elkészítése:
A margarint, a sütőporos lisztet, a cukrot, a tojássárgáját, a tejföllel gyorsan összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk és 30 percig pihentetjük. A tésztát kicsomagoljuk és annyi részre vágjuk ahány koszorút akarunk készíteni. Minden adagból 3 hengert készítünk, és megfonjuk, a végeit összenyomjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük a koszorúkat, 1 tojást bekeverünk 2 evőkanál tejjel és megkenjük a koszorúkat, és aprított pisztáciával, vagy ki mit szeret azzal megszórjuk, 200 fokra előmelegített sütőben, nagyságtól függően 20-25 percig sütjük. Ha kihűlt a közepébe színes cukor vagy csoki tojást teszünk, díszítésül.