Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Húsvéti koszorú

2014.03.31. 15:54 :: Mária Bársonyné Dankovics

Hasznos Praktikák 818.jpg

Hozzávalók:

12,5 dkg puha ráma, 25 dkg liszt, 1/2 cs.sütőpor, 10 dkg porcukor, 1 tojássárgája, 1 evőkanál tejföl + 1 tojás, 2 evőkanál tej a kenéshez.

 

Elkészítése:

A margarint, a sütőporos lisztet, a cukrot, a tojássárgáját, a tejföllel gyorsan összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk és 30 percig pihentetjük. A tésztát kicsomagoljuk és annyi részre vágjuk ahány koszorút akarunk készíteni. Minden adagból 3 hengert készítünk, és megfonjuk, a végeit összenyomjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük a koszorúkat, 1 tojást bekeverünk 2 evőkanál tejjel és megkenjük a koszorúkat, és aprított pisztáciával, vagy ki mit szeret  azzal megszórjuk, 200 fokra előmelegített sütőben, nagyságtól függően 20-25 percig sütjük. Ha kihűlt a közepébe színes cukor vagy csoki tojást teszünk, díszítésül.

Szólj hozzá!

Címkék: ünnepi

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr945887656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása