Hozzávalók:
1 cs tészta kifőzve, 2 doboz gomba konzerv, vagy friss gomba, tejföl vagy tejszín, hagyma, só, babérlevél, pörkölt szaft kocka, ételízesítő, olaj, liszt.
Elkészítése:
A hagymát megpucolom, kis kockákra felvágom,olajon üvegesre dinsztelem. Hozzáadom a gombát tovább dinsztelem, majd felengedem vízzel és épphogy ellepje a gombát, fűszerezem. A dobozos gomba hamar megfő, mire kifőzöm a tésztát a gomba is elkészül. Besűrítem, egy tálba féldeci hideg vizet teszek, 2 evőkanál lisztet, simára keverem, és hozzá öntöm a tejfölt azzal is elkeverem, lehúzom a tűzről a gombát és beleöntöm a tejfölt és visszateszem a lángra és addig keverem míg fel nem forrót, és be nem sűrűsödött. Elzárom a lángot. és tálalom. Én mindig főzőtejszínt használok a sűrítéshez, mert az selymes jobb ízű tőle az étel.