Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Gombapaprikás penne tésztával

2014.04.28. 13:03 :: Mária Bársonyné Dankovics

Hasznos Praktikák 855.jpg

Hozzávalók:

1 cs tészta kifőzve, 2 doboz gomba konzerv, vagy friss gomba, tejföl vagy tejszín, hagyma, só, babérlevél, pörkölt szaft kocka, ételízesítő, olaj, liszt.

 

Elkészítése:

A hagymát megpucolom,  kis kockákra felvágom,olajon üvegesre dinsztelem. Hozzáadom a gombát tovább dinsztelem, majd felengedem vízzel és épphogy ellepje a gombát, fűszerezem. A dobozos gomba hamar megfő, mire kifőzöm a tésztát a gomba is elkészül. Besűrítem, egy tálba féldeci hideg vizet teszek, 2 evőkanál lisztet, simára keverem, és hozzá öntöm a tejfölt azzal is elkeverem, lehúzom a tűzről a gombát és beleöntöm a tejfölt és visszateszem a lángra és addig keverem míg fel nem forrót, és be nem sűrűsödött. Elzárom a lángot. és tálalom. Én mindig  főzőtejszínt használok a sűrítéshez, mert az selymes jobb ízű tőle az étel. 

Szólj hozzá!

Címkék: Főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr456094523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása