Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Kapros sajtos leves

2014.06.10. 09:15 :: Mária Bársonyné Dankovics

Hasznos Praktikák 1487.jpg

Hozzávalók:

15 dkg reszelt trappista sajt, + 5 dkg kockára vágott trappista, 1 cs. kapor, ráma, liszt, 1 leveskocka, citrom, só, bors.

 

Elkészítés:

1-2 ek. felforrósított rámán, fehéredésig pirítunk 2 ek. lisztet, apránként simára keverjük, felöntjük 1 l vízzel. Beledobunk 1 leveskockát, sóval, borssal ízesítjük. Ha felforrt belekeverjük az apróra vágott kaprot, a reszelt sajtot, simára keverjük, összeforraljuk, citromlével enyhén savanykásra ízesítjük, lehűtjük. Tálaláskor a tányérokba osztjuk a sajt kockákat, rámerjük a lehűtött levest és kínáljuk. Készíthetjük citrom nélkül is fele tej, fele víz hozzáadásával. Ilyen melegben kifejezetten jól esik ez a hűs savanykás leves, főleg annak aki szereti a  levest.

Szólj hozzá!

Címkék: levesek

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr36291317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása