Hozzávalók:
1 cs. durum tészta, 30 dkg gépsonka ledarálva, 30 dkg francia saláta alap, 1 szál kisebb kígyó uborka, só, bors, olaj, majonéz.
Elkészítése:
A tésztát kifőzzük sós vízben, leszűrjük, lecsepegtessük,kevés olajjal elkeverjük, félre tesszük. Egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, beletesszük a darált sonkát, egy picit megfuttatjuk, és hozzáadjuk a francia saláta alapo, és azzal pirítom tovább, addig míg a lé, amit a zöldség kienged el nem fő. Az uborkát meghámozom, kis kockákra vágom, és nyersen hozzáadom a húsos zöldséghez. A tésztát nagy tálba öntöm, ráhalmozom a zöldség keveréket. Tálaláskor meglehet locsolni majonézzel, vagy reszelt sajtot lehet rátenni, ízlés szerint. Ez a barátnőmék mai ebédje.