Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Rántott burgonya karfiol körettel

2014.06.27. 07:28 :: Mária Bársonyné Dankovics

553196_1015200001.JPG

Hozzávalók:

3 db nagy hosszúkás burgonya, 1 kisebb fej karfiol, 1 kis főzőtejszín, tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj, só, csöpp fehér őrölt bors.

 

Elkészítés:

A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt, sós vízben puhára főzzük, de ne legyen olyan puha, hogy szétessen, arra ügyeljünk,leszűrjük, egy olajozott serpenyőbe tesszük, frissen őrölt borral meghintjük, és a tejszínnel besűrítjük, ha felforrót lezárjuk a lángot, kész. A burgonyákat meghámozzuk, mossuk 1 cm-es szeletekre vágjuk, sózzuk, és panírozzuk. Először lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a morzsába forgatjuk. A közben felforrósodott olajban puhára, aranyszínűre sütjük. Tálalásnál díszíthetjük koktél paradicsommal és snidlinggel.

Szólj hozzá!

Címkék: Főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr456431339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása