Hozzávalók:
3 db nagy hosszúkás burgonya, 1 kisebb fej karfiol, 1 kis főzőtejszín, tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj, só, csöpp fehér őrölt bors.
Elkészítés:
A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt, sós vízben puhára főzzük, de ne legyen olyan puha, hogy szétessen, arra ügyeljünk,leszűrjük, egy olajozott serpenyőbe tesszük, frissen őrölt borral meghintjük, és a tejszínnel besűrítjük, ha felforrót lezárjuk a lángot, kész. A burgonyákat meghámozzuk, mossuk 1 cm-es szeletekre vágjuk, sózzuk, és panírozzuk. Először lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a morzsába forgatjuk. A közben felforrósodott olajban puhára, aranyszínűre sütjük. Tálalásnál díszíthetjük koktél paradicsommal és snidlinggel.