Hozzávalók: Piskóta: 6 tojás, 12 dkg cukor, 12 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, lekvár. Krém: 2 tojássárgája, 1,5 dl tej, 2 dkg vanília puding, 10 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 10 dkg darált mák, 10 dkg kandírozott narancshéj, 4 dl Hulala tejszín, 2 dkg zselatin, ( Dr Oetker ). Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját pohárba, a fehérjét tálba tesszük. Elkezdjük a fehérjét felverni habnak, mikor jó habos hozzáadjuk a cukrot és így verjük kemény habbá. Majd egyenként óvatosan belekeverjük a habba a tojások sárgáját, majd kis adagokba a sütőporos lisztet. Egy gáztepsibe sütőpapírt teszünk kikenjük, lisztezzük, és ebbe öntjük a masszát. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Majd 3 cm-es csíkokra vágjuk a piskótát, amit majd lekvárral összeragasztunk. Az őzgerinc formába rakjuk az összeragasztott piskóta csíkokat. A 2 tojás sárgát, a tejet, a pudingport, a cukrokat összefőzzük takarékon, és még forrón hozzákeverjük a darált mákot, a kandírozott narancshéjat, ( ha nincs jó a reszelt citrom héj ), majd kihűtjük. A Hulala tejszínt felverjük kemény habbá, és a kihűlt krémhez keverjük, ezzel megtöltjük a piskótával kirakott őzgerinc formát, a tetejét beborítjuk az összeragasztott piskótával, és a hűtőben kifagyasztjuk, szeleteljük, majd kínáljuk.
Mákhabos schariotte, őzgerinc formában
2014.07.30. 10:00 :: Mária Bársonyné Dankovics
Szólj hozzá!
Címkék: sütemény
A bejegyzés trackback címe:
https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr236558995
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.