Hozzávalók:
15 dkg liszt, 50 dkg túró, 2 tojás, 2 dl tejföl, 3 ek, cukor, 5 dkg mazsola, 1 cs. vaníliás cukor, 5 dkg ráma.
Elkészítés:
A mazsolát leforrázzuk 1 dl forró tejjel, és 15 percig állni hagyjuk. A túrót botmixerrel krémmé, de nem folyósra, turmixoljuk , a tojások sárgájával, a tejföllel, a liszttel, a cukrokkal, is kikeverjük, ezután beletesszük a lecsepegtetett mazsolát, és végül a tojások kemény habját. A rámát felforrósítjuk, és beleöntjük a tortaformába, és ráöntjük a masszát. Előmelegített sütőbe, tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt kínálhatjuk porcukorral, gyümölcsöntettel, csokiöntettel, vagy folyós, hígított lekvárral is, ki mivel szereti.