Hozzávalók:
225 g finom liszt
75 g porcukor
fél tasak vaníliás cukor
150 g vaj vagy margarin
1 db tojás
100 g aszalt áfonya
A lisztet átszitáljuk a porcukorral. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a vajat, a tojást, valamint a felaprított vörös áfonyát és az egészet összedolgozzuk (ha nagyon ragad, még lehet egy kis lisztet hozzáadni).
A tésztából egy kb 3-5 cm átmérőjű hengert formázunk, folpack-ba csomagoljuk és legalább egy -két órára a hűtőbe tesszük.
A tésztahengert kb. 3 mm vékony szeletekre vágjuk. A kekszeket sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és adagonként kb. 12-15 percig sütjük 180 fokra előmelegített sütőben. (Nem szabad túlsütni, ne legyen barna, csak épp kapjon egy kis színt).