Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Áfonyás keksz

2014.07.01. 15:37 :: Juhászné Ildikó

_fony_s_keksz_1404221747.JPG_1180x800

 

Hozzávalók:

225 g finom liszt
75 g porcukor
fél tasak vaníliás cukor
150 g vaj vagy margarin
1 db tojás
100 g aszalt áfonya

A lisztet átszitáljuk a porcukorral. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a vajat, a tojást, valamint a felaprított vörös áfonyát és az egészet összedolgozzuk (ha nagyon ragad, még lehet egy kis lisztet hozzáadni).

A tésztából egy kb 3-5 cm átmérőjű hengert formázunk, folpack-ba csomagoljuk és legalább egy -két órára a hűtőbe tesszük.

A tésztahengert kb. 3 mm vékony szeletekre vágjuk. A kekszeket sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és adagonként kb. 12-15 percig sütjük 180 fokra előmelegített sütőben. (Nem szabad túlsütni, ne legyen barna, csak épp kapjon egy kis színt).

Szólj hozzá!

Címkék: sütemény desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr676464319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása