Hozzávalók:
Tészta:
4 tojás, 10 dkg ét csoki, vagy fehér csoki,1 mk.. sütőpor, 5 ek liszt. + ráma ,liszt a forma kenéséhez.
Krém:
1,5 dl Hulala tejszín, 2 ek. porcukor, 4 ek. darabos áfonya lekvár,
Teteje:
4 ek. áfonyalekvár, 1 ek, édes bor, vagy szörp, vagy dekor gyöngy.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és a sütőpapírral bélelt nagy tepsibe öntjük, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Langyosra hűtjük, és a sütőpapírral felcsavarjuk és hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a lekvárt, és a porcukrot, óvatosan elkeverjük benn. A kihűlt tekercset kicsavarjuk, levesszük a sütőpapírt megkenjük a krémmel, és visszacsavarjuk. Kívülről meg kenjük, borral elkevert lekvárral. Ha akarjuk beleforgathatjuk dekor gyöngybe, vagy kókuszos csoki reszelékbe, vagy csak úgy hagyjuk, mehet a hűtőbe dermedni.Tálaláskor ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és kínáljuk.