Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Kék áfonyás rolád

2014.07.04. 09:29 :: Mária Bársonyné Dankovics

10352208_65432068.JPG                                                                                                                                                                         Hozzávalók:

Tészta: 

4 tojás, 10 dkg ét csoki,  vagy fehér csoki,1 mk.. sütőpor, 5 ek liszt. + ráma ,liszt a forma kenéséhez.  

Krém:

1,5 dl Hulala tejszín, 2 ek. porcukor, 4 ek. darabos áfonya lekvár,

Teteje:

 4 ek. áfonyalekvár, 1 ek, édes bor, vagy  szörp,  vagy dekor gyöngy.

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és a sütőpapírral bélelt nagy tepsibe öntjük, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Langyosra hűtjük, és a sütőpapírral felcsavarjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.   A tejszínt kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a lekvárt, és a porcukrot, óvatosan elkeverjük benn. A kihűlt tekercset kicsavarjuk, levesszük a sütőpapírt megkenjük a krémmel, és visszacsavarjuk. Kívülről meg kenjük, borral elkevert lekvárral. Ha  akarjuk beleforgathatjuk   dekor gyöngybe, vagy kókuszos csoki reszelékbe, vagy csak úgy hagyjuk, mehet a hűtőbe dermedni.Tálaláskor ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és kínáljuk.                                        

Szólj hozzá!

Címkék: sütemény desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/6472403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása