Hozzávalók:
60 dkg liszt
5 dkg élesztő
2 tojás sárgája
2 evőkanál olaj
pici só
5 evőkanál cukor
annyi langyos tej ,hogy keményebb tésztát kapjunk
Töltelék:
6 evőkanál porcukor
6 evőkanál kakaó
5 dkg vaj
5 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben és hozzá adjuk a többi hozzávalóhoz és tésztává dolgozzuk, majd Kb. 1 órát kelesztjük. Ha kész ujjnyi vastagra kinyújtjuk és meglocsoljuk az olvasztott margarin és vaj keverékének felével. Megszórjuk a cukros kakaóval, feltekerjük és ujjnyi szeletekre vágjuk. Tepsiben szorosan egymásmellé tesszük és megkenjük a maradék vajjal és 180 fokon sütjük.A kihűlt csigákat porcukorral megszórhatjuk.
Kakaós csiga
2014.07.22. 15:55 :: Juhászné Ildikó
Szólj hozzá!
Címkék: sütemény desszert Péksütemények
A bejegyzés trackback címe:
https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr16534715
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.