Hozzávalók: 1 kg paprika, 2 db nagy paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 1 kis doboz szeletelt gomba, 15 dkg császárszalonna füstölt, olaj, só, bors, pirospaprika, 1 zacskó házi tarhonya. Elkészítése: A hagymát karikára szeljük, és kevés olajon üvegesre pirítjuk, A szalonnát is felszeljük és azt is zsírjára süssük, de úgy hogy ne legyen kemény. A paradicsomnak a tetejét bevágjuk + így és egy pillanatra forró vízbe mártjuk és lehúzzuk a héját és felvágjuk, a paprikát kimagozzuk és felkarikázzuk. A szalonnát a zsírjával együtt egy nagyobb lábosba tesszük rászórjuk, a hagymát, a paradicsomot, a paprikát, a lecsepegtetett gombát, és öntünk alá egy kis vizet és fűszerezzük. Ha már egy kicsit dinsztelődött a lecsónk hozzá tesszük a tarhonyát és készre pároljuk vele fedő alatt, többször megkeverjük, ha szükséges adunk hozzá még kevés vizet, ha megpuhult a tarhonya, és kevés szaft van alatta akkor kész.
Tarhonyás- gombás lecsó
2014.07.26. 11:07 :: Mária Bársonyné Dankovics
Szólj hozzá!
Címkék: Főétel
A bejegyzés trackback címe:
https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr326546083
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.