Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Tarhonyás- gombás lecsó

2014.07.26. 11:07 :: Mária Bársonyné Dankovics

544184_1015200206.JPG                                                                                                                                                                    Hozzávalók:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    1 kg paprika, 2 db nagy paradicsom, 1 fej vöröshagyma,  1 kis doboz szeletelt gomba, 15 dkg császárszalonna füstölt, olaj, só, bors, pirospaprika, 1 zacskó házi tarhonya.                                                                                                                                                                                                                                                     Elkészítése:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       A hagymát karikára szeljük, és kevés olajon üvegesre pirítjuk, A szalonnát is felszeljük és azt is zsírjára süssük, de úgy hogy ne legyen kemény. A paradicsomnak a tetejét bevágjuk + így és egy pillanatra forró vízbe mártjuk és lehúzzuk a héját és felvágjuk, a paprikát kimagozzuk és felkarikázzuk. A szalonnát a zsírjával együtt egy nagyobb lábosba tesszük rászórjuk, a hagymát, a paradicsomot, a paprikát, a lecsepegtetett gombát, és öntünk alá egy kis vizet és fűszerezzük. Ha már egy kicsit dinsztelődött a lecsónk hozzá tesszük a tarhonyát és készre pároljuk vele fedő alatt, többször megkeverjük, ha szükséges adunk hozzá még kevés vizet, ha megpuhult a tarhonya, és kevés szaft van alatta akkor kész. 

Szólj hozzá!

Címkék: Főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr326546083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása