Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Lekváros gombóc kicsit másként

2014.07.29. 07:28 :: Mária Bársonyné Dankovics

602495_5374339029.JPG                                                                                                                                                                    Hozzávalók:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       3 nagy főtt burgonya, 3 csésze liszt, ( 3 dl a csésze ), víz, lekvár, csoki máz, szeletelt mandula.                                                                                                                                                                                               Elkészítés:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           A lisztet egy nagy tálba öntjük. és krumplinyomon bele nyomjuk a burgonyát, annyi vizet adunk hozzá hogy könnyen dolgozható tésztát kapjunk. Jól összegyúrjuk, és lisztezett deszkán nyújtjuk, 3-4 mm vastagságúra. Négyzeteket vágunk belőle, kb. 5 x 5 cm . A négyzet közepébe egy kk. lekvárt teszünk és a tetejét összefogva az oldalait felhúzva, a fölösleget lecsípve, gombócokat formálunk belőle. Felteszünk agy fazékba vizet forrani, és 10 db gombócot beleteszünk főni . Ne többet  mert főzés alatt nőni fognak mikor feljönnek a víz színére még hagyjuk 5 percet főni, és szedjük ki, csepegtessük le. Felolvasztunk egy tábla csokit és a megfőtt gombócokat bele mártjuk, még forrón majd megforgatjuk mandulába. Aki nem szereti az használhat helyette morzsát, diót, mákot. Melegen egy tartalmas leves mellé kínáljuk.

2 komment

Címkék: tésztaételek

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr16555791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

micsoda? 2014.07.30. 19:48:19

Köszönöm. Elkészítem, mert egyébként is imádok mindenféle gombócot!
süti beállítások módosítása