Hozzávalók: 40 dkg spenót, 30 dkg rizs, 10 dkg ráma, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 1 dl tejszín, 10 dkg reszelt sajt, só fehér bors, ételízesítő. Elkészítés: A rizst megfőzzük a szokott módon én zacskós rizst főzök ki sós vízben. A hagymát rámán üvegesre pirítom, majd hozzáadom a összevagdalt spenótot, és meg dinsztelem, hozzáadom a tejszínt, és befűszerezem ízlés szerint. Ha kész kicsit turmixolom , de úgy hogy apró darabos maradjon a spenót. Összekeverem a rizzsel, és megszóróm reszelt sajttal, és kínálom. Adhatunk mellé sült húst, rántott húst, rántott párizsit, pörköltet, de magában is finom. én akkor csinálom meg mikor marad húsom de köretem nincs. mellé
Spenótos rizs
2014.07.24. 09:44 :: Mária Bársonyné Dankovics
Szólj hozzá!
Címkék: tésztaételek
A bejegyzés trackback címe:
https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr296539929
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.