Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Nemzetek karácsonya

2013.12.23. 21:20 :: receptoldal

Kedves barátaim!

A karácsony minden országban ugyanazt az ünnepet jelenti, mégis nemzetenként más-más étel kerül az asztalra ezeken a napokon. Első cikkünkben ezeket szeretnénk bemutatni! 

Az ünnepi menüt nagyban meghatározzák az országban megtalálható és kedvelt alapanyagok, a kultúra és a hagyományok.

A lengyeleknél a 12 apostolt jelképezve tizenkét karácsonyi fogás van. Melyek közül sok lengyel szerint az egyik legfinomabb a mákos tészta, melyet mazsolával és dióval gazdagon esznek. A fehér abrosz alá tett szalma pedig a jászolt jelképezi, ahol a kisjézus világra jött. Lengyelországban szenteste egyáltalán nem esznek húst. Ételeiket sok savanyúsággal, céklával, káposztával eszik! Másik népszerű fogás a céklaleves, amibe gombával töltött barátfülét tesznek

Az olaszok karácsonyi kuglófja a panettone, egy könnyű kelt tésztás, mazsolával készített kalácsféleség. Olaszországban nem ritka a 15-20 fogásos karácsonyi vacsorák. Népszerű ünnepi ételük a parajjal töltött ravioli, diós vajjal leöntve vagy a gorgonzola, töltött gombával. Főételként a sült házinyulat pármai sonkával tálalják.

Közeli szomszédaink, az osztrákok a nagy klasszikust, a Sacher-tortát tálalják. A bécsi forgatagok nagy kedvence pedig a puncs, mely az angoltól eltérően fekete teából készül.

Az angolok ünnepi asztaláról elmaradhatatlan a karácsonyi puding.

De ugyanúgy a dánok is pudingot esznek karácsony ünnepén, Grod néven, ami nem más, mandulás rizspuding.

Az oroszok blincskit (palacsinta) készítenek karácsonykor gazdag töltelékkel. Az ünnepek alatt lazaccal és kaviárral töltik meg a palacsintát, a tehetősebbek viszont magában eszik a beluga kaviárt.

Sajnos a fent látható receptekhez nincsenek képeim, de szívesen várjuk hozzá a ti képeiteket!

Boldog karácsonyt mindenkinek!

Szólj hozzá!

Címkék: karácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr725706569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása