Hozzávalók:
1 nagy db tejlöl
1 tubus majonéz
2 teáskanál mustár
1 evőkanál citromlé
só,őrölt bors
1 nagyobb db sárga répa
1 ü zöld borsó
5-6 db savanyú uborka
2-3 db krumpli
1 db alma
Elkészítés:a répát,a krumplit,a borsót feltesszük főni,a répát és a krumplit apró kockára vágva tesszük fel főni sós vízben.Amikor megfött leszűrjük és kihütjük,addíg elkészítjük a mártást.Egy jénaiba öntjük a tejfölt,a majonézt, a mustárt,a citromlét a sót és borsot(ízlés szerint),és össze keverjük,majd az uborkát apró kockára vágva bele rakjuk és az almát is apró kockára vágva bele rakjuk és a kihült,krumlit borsót és a répát is,majd az egészet jól össze keverjük és kész.A tetejét díszíthetjük főtt tojással vagy petrezselyem levéllel.Másnapig a hűtőbe tesszük!