Hozzávalók:
1 kg sárgarépa
1 nagy csokor petrezselyemzöld
3 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors
0.5 dl olívaolaj
Két centis darabokra aprítjuk a tisztított sárgarépát.
Forrásban lévő sós vízbe tesszük, majd két-három perc múlva kiszedjük, és lecsöpögtetjük.
Lereszeljük a fokhagymát, fölaprítjuk a petrezselymet, és mindkettőt az olajhoz keverjük,sózzuk borsozzuk.
Hűtőbe pár óra alatt összeérik. Előételként vagy köretként is fogyasztható .
1 nagy csokor petrezselyemzöld
3 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors
0.5 dl olívaolaj
Két centis darabokra aprítjuk a tisztított sárgarépát.
Forrásban lévő sós vízbe tesszük, majd két-három perc múlva kiszedjük, és lecsöpögtetjük.
Lereszeljük a fokhagymát, fölaprítjuk a petrezselymet, és mindkettőt az olajhoz keverjük,sózzuk borsozzuk.
Hűtőbe pár óra alatt összeérik. Előételként vagy köretként is fogyasztható .
Kicsit másabb összetételben: itt