Hozzávalók:
50 dkg penne tészta, 20 dkg gorgonzola sajt , 5 dl
tejszín, 40 dkg szőlő , 8 dkg dió, só, bors
tejszín, 40 dkg szőlő , 8 dkg dió, só, bors
A tésztát bő sós vízben megfőzzük.
A sajtot belemorzsoljuk a tejszínbe és lassú tűzön felfőzzük. Sózzuk, borsozzuk.
A szőlőszemeket félbe vágjuk és kimagozzuk. A dióbelet száraz serpenyőben megpirítjuk és a hártyát lemorzsoljuk róla.
A szőlőt belekeverjük a mártásba.
Tálaláskor egy adag tésztát teszünk a tányérba,bevonjuk a mártással és megszórjuk a dióbéllel.
A sajtot belemorzsoljuk a tejszínbe és lassú tűzön felfőzzük. Sózzuk, borsozzuk.
A szőlőszemeket félbe vágjuk és kimagozzuk. A dióbelet száraz serpenyőben megpirítjuk és a hártyát lemorzsoljuk róla.
A szőlőt belekeverjük a mártásba.
Tálaláskor egy adag tésztát teszünk a tányérba,bevonjuk a mártással és megszórjuk a dióbéllel.