Hozzávalók:
1 db édeskömény, 1 csomag madársaláta , 3 db narancs ,extra szűz olíva olaj, méz ,só ,bors
Az édesköményt megmossuk és negyedbe vágjuk,majd kiszedjük a torzsáját. Vékonyra szeleteljük vagy gyaluljuk és hideg citromos vízbe tesszük tálalásig.
A narancsokat megpucoljuk és kifilézzük (a hártya közül kivágjuk a gyümölcs húsát),és a kicsorgó levet összegyűjtjük.
A narancslébe beletesszük a citrom levet, mézet (ízlés szerint),a sót, borsot,és hozzácsurgatjuk az olívaolajat, és addig keverjük, míg egy selymes sűrű mártást kapunk.
A madárbegysalátáról lecsipkedjük a pici gyökereket és összekeverjük az édesköménnyel. Tányérra halmozzuk és a narancsot elrendezzük rajta,majd rácsurgatjuk a dresszinget.