Hozzávalók:
6 tojás, 15 dkg cukor, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 1 evőkanál rétesliszt, 1/2 csomag sütőpor, 20 dkg darált dió, ostyalap a tepsi aljára.
Krém:
4 dl tej, 4 evőkanál rétesliszt, 10 dkg porcukor, 25 dkg puha ráma, 2 tojássárgája, 3 evőkanál feketekávé.
Teteje:
HULALA tejszín, csokoládé forgács.
Elkészítés:
6 tojásfehérjéből kemény habot verünk. 4 tojássárgáját kikeverjük habosra a cukorral, és hozzá adjuk a zsemlemorzsát, a liszttel elkevert sütőport és óvatosan a habba forgatjuk, legvégül hozzá adjuk a darált diót, amit szintén óvatosan forgatunk bele, hogy ne nagyon törjön meg a habunk. Egy tepsi alját teljesen beborítunk az ostya lappal, ha kell méretre vágjuk (az én tepsimbe egy egész és a végére és a hosszabbik felére kell vágnom 10 cm csíkot) erre öntjük a masszát, és elsimítjuk, előmelegített sütőbe tűzpróbáig sütjük. Míg a tésztánk sül, elkészítjük a krémet. A 4 dl tejben simára keverjük a lisztet, és besűrítjük, és hűtjük. A porcukrot habosra keverünk a 2 tojássárgájával, a porcukorral, a kávéval, és a rámával. A kihűlt masszát bele tesszük és simára kikeverjük. A kihűlt tészta tetejére simítjuk a krémet, erre tesszük a felvert tejszínt, a tetejét megszórjuk csoki forgáccsal. Ha lehet 1 napig a hűtőbe tároljuk, hogy az ostyalap be tudjon puhulni. Nálunk ez lehetetlen mert annyira szeretik hogy alig elkészítem meg már eszik is.