Hozzávalók:
Tésztához:
80 dkg liszt, 1 csomag élesztő tejben felfuttatva, 1 evőkanál cukor, 5 dl tej, 1 csapott evőkanál só, 2 dl olaj.
Töltelékhez:
2 csomag szeletelt sonka kis kockára vágva, 2 lila hagyma szintén kis kockára vágva, 2 doboz kukorica konzerv , reszelt sajt ízlés szerint kb. 10 dkg, 1 db. zöldpaprika kis kockára vágva, 1 zöldborsó konzerv, 2 db fokhagyma gerezd szintén felvágva 1 poharas tejföl, 1 csomag bacon kis kockázva.
Teteje:
2 evőkanál tejföl, 1 tojássárgája, szezám mag de ki milyet szeret ízlés szerint.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk a meg kelt tésztát, meg felezzük és vékonyra nyújtjuk,megkenjük a fokhagymával bekevert tejföllel, és elfelezzük a feltéteket, és a tésztára halmozzuk a sonka, hagyma, kukorica, paprika, borsó, bacon, sonka, sajt felét és szorosan feltekerjük, a másik tésztát ugyan így, sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, a tetejét megkenjük tejfölös tojássárgájával és megszórjuk szezámmaggal, és előmelegített sütőben arany sárgára sütjük. Ha kihűlt háromszög alakúra vagy csak 3 cm széles szeletekre vágjuk. Kínálhatjuk hidegen, de a mikróba téve melegen is finom. Vendégvárónak is kitűnő, de vacsorára is adhatjuk.