Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Magvas répatorta

2014.02.22. 18:21 :: Juhászné Ildikó

magvas-narancsos_r_patorta_1393089460.JPG_1342x800

Hozzávalók: 
2 nagyobb sárgarépa (lereszelve 28 dkg), 2 tojás, 15 dkg barna cukor, 1 marék mazsola, 1 db narancs, 10 dkg olajos mag keverék (pl. diákcsemege; de használhatunk vegyesen tök- és napraforgómagot, diót, mandulát és mogyorót is), 120 ml étolaj, 12 dkg búzaliszt, 12 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék, 1 csipet só

A répákat megtisztítjuk és lereszeljük. Megszórjuk egy csipet sóval, beleütünk két egész tojást, hozzáadjuk az olajat és a fűszereket, a cukrot, majd jól összekeverjük.
Egy kicsit pihentetjük, és addig sütőpapírral kibélelünk egy kapcsos tortaformát.
A répás keverékhez hozzáadjuk a magvakat is, belereszeljük a narancs héját, belefacsarjuk a narancs levét, majd a sütőporral és a szódabikarbónával elkevert liszttel is eldolgozzuk. 

A kész tésztát szépen belesimítjuk az előkészített tortaformába. De muffin formákban is megsüthetjük.
A formát előmelegített sütőbe tesszük és 140-150 fokon 30-40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy megsült-e a süteményünk.

Szólj hozzá!

Címkék: torta sütemény desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr665827185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása