Hozzávalók:
2 nagyobb sárgarépa (lereszelve 28 dkg), 2 tojás, 15 dkg barna cukor, 1 marék mazsola, 1 db narancs, 10 dkg olajos mag keverék (pl. diákcsemege; de használhatunk vegyesen tök- és napraforgómagot, diót, mandulát és mogyorót is), 120 ml étolaj, 12 dkg búzaliszt, 12 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék, 1 csipet só
A répákat megtisztítjuk és lereszeljük. Megszórjuk egy csipet sóval, beleütünk két egész tojást, hozzáadjuk az olajat és a fűszereket, a cukrot, majd jól összekeverjük.
Egy kicsit pihentetjük, és addig sütőpapírral kibélelünk egy kapcsos tortaformát.
A répás keverékhez hozzáadjuk a magvakat is, belereszeljük a narancs héját, belefacsarjuk a narancs levét, majd a sütőporral és a szódabikarbónával elkevert liszttel is eldolgozzuk.
A kész tésztát szépen belesimítjuk az előkészített tortaformába. De muffin formákban is megsüthetjük.
A formát előmelegített sütőbe tesszük és 140-150 fokon 30-40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy megsült-e a süteményünk.
Magvas répatorta
2014.02.22. 18:21 :: Juhászné Ildikó
Szólj hozzá!
Címkék: torta sütemény desszert
A bejegyzés trackback címe:
https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr705827185
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.