Hozzávalók:
4 egész csirkecomb, 4 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, 1 evőkanál mustár, 60 dkg apró burgonya, 1 közepes padlizsán, 2 szál sárgarépa, 1 kicsi zellergumó, 2 közepes fej vöröshagyma, fél dl olaj, 10 dkg füstölt szalonna.
Elkészítés:
A leperzselt, megmosott leszárított csirkecombokat a forgónál ketté vágjuk, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, mustárral ízesítjük. A megmosott burgonyát az előző este beáztatott cseréptálba szórjuk, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott padlizsánt, a megtisztított sárgarépát, zellergumót, a megvágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk. Meglocsoljuk az olajjal, összeforgatjuk és ráfektetjük a csirkecombokat. A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, a bőrig beirdaljuk, hogy kakastaréjokat kapjunk és a combokra rakjuk őket. Végül a tálat lefedve, az akkor begyújtott sütőben 180 fokra melegítve, a felmelegedéstől számítva kb. 30 percig pároljuk, ha puha a csirkénk, levesszük a tetejét és pirosra pirítjuk. Ne sokáig hagyjuk benn nehogy kiszáradjon a hús, ha megfelelő színű vegyük ki, tegyük a gáz tetejére és tálalásig lefedve ott tároljuk.