Hozzávalók:
60 dkg sertésszűz, 4 csemege uborka, frissen őrölt bors, só, 2 tojás, 12 dkg szezámmag, fél deci olaj.
A körethez:
20 dkg barna rizs, 8 dl zöldségleves, 5 dkg vaj.
Elkészítés:
Egy éles késsel a húst 4 egyforma darabra vágjuk, hosszú pengéjű késsel hosszában felszúrjuk. Ezután mind a 4 húst megtöltjük uborkával, sózzuk, borsozzuk, és beforgatjuk a tojásokba, lecsepegtetjük, és bele forgatjuk a szezám magba. Végül sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük a húsokat, meglocsoljuk olajjal és még további 10-15 percig pirítjuk. Közben köretnek a barna rizst a levesben megfőzzük, ha kész leszűrjük, forró vajra szórjuk, és magas tűzön összeforgatjuk. A rizst tányérra halmozzuk és mellé tesszük a felszeletelt húst.
Tipp: A hús felszúrásánál vigyázzunk, hogy a hús szélét sehol ne vágjuk át, mert sülés közben szétnyílik.