Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Csemege uborkával töltött sertésszűz szezámos bundában

2014.02.28. 22:19 :: Mária Bársonyné Dankovics

1964785_220466084.JPG

Hozzávalók:

60 dkg sertésszűz, 4 csemege uborka,  frissen őrölt bors, só, 2 tojás, 12 dkg szezámmag, fél deci olaj. 

A körethez:

20 dkg barna rizs, 8 dl zöldségleves, 5 dkg vaj.

 

Elkészítés:

Egy éles késsel a húst 4 egyforma darabra vágjuk, hosszú pengéjű késsel hosszában felszúrjuk. Ezután mind a 4 húst megtöltjük uborkával, sózzuk, borsozzuk, és beforgatjuk a tojásokba, lecsepegtetjük, és bele forgatjuk a szezám magba. Végül sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük a húsokat, meglocsoljuk olajjal és még további 10-15 percig pirítjuk. Közben köretnek a barna rizst a levesben megfőzzük, ha kész leszűrjük,  forró vajra szórjuk, és magas tűzön összeforgatjuk. A rizst tányérra halmozzuk és mellé tesszük a felszeletelt húst.                                                                                              

Tipp: A hús felszúrásánál vigyázzunk, hogy a hús szélét sehol ne vágjuk át, mert sülés közben szétnyílik.

Szólj hozzá!

Címkék: Húsételek

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr275837707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása