Hozzávalók: 8 g zselatin, ne több mert akkor kemény lesz, 3 ek. víz, 15 dkg kristály cukor, 50 ml víz, 1 ek. méz, 1 ek. kukorica keményítő, étel festék,vagy aroma, 1 ek porcukor, olaj. Elkészítés: Egy magas falú keverő tálba öntjük a zselatint és a 3 ek vizet, jól elkeverjük. Majd egy kis lábosba tesszük a kristály cukrot, a vizet, a mézet, felforraljuk, ha forr levesszük kis lángra a tűzet, és 1-2 percig még a lángon hagyjuk. Levéve a tűzről a zselatinhoz öntünk egy keveset, és a robottal alacsony fokozaton verjük, majd hozzá öntjük a többit is,. Jöhet a csipet só , és alacsony fokozaton verjük türelmesen a robotgéppel. Ennél a fázisnál lehet színezni , ízesíteni. ( pl egy.két csepp citrom, narancs, vagy valamilyen más aroma) 6-7 perc verés után észre vesszük hogy a masszánk kúszik felfelé a robot szára felé, ekkor felemeljük magas fokozatúra a robotot, és még 1-2 percig így verjük. Egy 18 x 23 cm-es tepsit kibélelünk, olajjal megkent sütőpapírral, és a masszát olajos spatulával vagy olajos fakanállal bele simítjuk. Nyúlik, ragad rendesen , ezért egy olajos sütőpapírt tegyünk a tetejére és úgy simítsuk el. 2-3 órára a hűtőbe tesszük, onnan kivéve az olajos sütőpapírt levéve, széleinél körbe vágjuk és az újból olajjal megkent sütőpapírra borítjuk. Ollóval tetszőeges mintákra vágjuk, majd a porcukrot elkeverjük a keményítővel, és a kis cukrokat ebbe forgatjuk bele, hogy a tárolásnál ne ragadjanak össze. A fölösleges cukrot lerázzuk róla és lég mentes dobozban tároljuk fogyasztásig így sokáig eláll. Én jól becukrozott pici virág mintás kiszúrót használtam, de egyszerűbb ollóval kis kockákat vágni.
Pillecukor otthon készítve
2014.07.25. 13:37 :: Mária Bársonyné Dankovics
Szólj hozzá!
Címkék: desszert
A bejegyzés trackback címe:
https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr836543675
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.