Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Pillecukor otthon készítve

2014.07.25. 13:37 :: Mária Bársonyné Dankovics

1404482_593756737.JPG                                                                                                                                                                   Hozzávalók:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      8 g zselatin, ne több mert akkor kemény lesz, 3 ek. víz, 15 dkg kristály cukor, 50 ml víz, 1 ek. méz, 1 ek. kukorica keményítő, étel festék,vagy aroma, 1 ek porcukor, olaj.                                                                                                                                                                                                                                        Elkészítés:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Egy magas falú keverő tálba öntjük a zselatint és a 3 ek vizet, jól elkeverjük. Majd egy kis lábosba tesszük a kristály cukrot, a vizet,  a mézet, felforraljuk, ha forr levesszük kis lángra a tűzet, és 1-2 percig még a lángon hagyjuk. Levéve a tűzről a zselatinhoz öntünk egy keveset, és a robottal alacsony fokozaton verjük, majd hozzá öntjük a többit is,. Jöhet a csipet só , és alacsony fokozaton verjük türelmesen a robotgéppel. Ennél a fázisnál lehet színezni , ízesíteni. ( pl egy.két csepp citrom, narancs, vagy valamilyen más  aroma)  6-7 perc verés után észre vesszük hogy a masszánk kúszik felfelé a robot szára felé, ekkor felemeljük magas fokozatúra a robotot, és még 1-2 percig így verjük. Egy  18 x 23  cm-es tepsit kibélelünk, olajjal megkent sütőpapírral, és a masszát olajos spatulával vagy olajos fakanállal bele simítjuk. Nyúlik, ragad rendesen , ezért egy olajos sütőpapírt tegyünk a tetejére és úgy simítsuk el. 2-3 órára a hűtőbe tesszük, onnan kivéve az olajos sütőpapírt levéve,  széleinél körbe vágjuk és az újból olajjal megkent sütőpapírra borítjuk. Ollóval tetszőeges mintákra vágjuk,  majd a porcukrot elkeverjük a keményítővel, és a kis cukrokat ebbe forgatjuk bele, hogy a tárolásnál ne ragadjanak össze. A fölösleges cukrot lerázzuk róla és lég mentes dobozban tároljuk fogyasztásig így sokáig eláll. Én jól becukrozott pici virág mintás kiszúrót használtam,  de egyszerűbb ollóval kis kockákat vágni.

Szólj hozzá!

Címkék: desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr116543675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása