Hozzávalók:
Ezt a dödöllét még a dédmamám tanította meg nekem,úgy gondoltam megosztom veletek mert gyors olcsó étel és laktató, a hozzávalókat csak a kedvetekért mértem le különben csak úgy csinálom.
Íme:
30 dkg nyers burgonya megreszelve és utána kevés vízben megfőzni, 60 dkg liszt, 1 csapott evőkanál só, olaj, tejföl.
Elkészítése:
A lisztet egy lábosba öntöm bele teszem a sót elkeverem. A lángra karikát teszek és a lisztet addig melegítem míg jó forró nem lesz, keverni kell, nehogy leégjen a liszt. Közben a krumplinak leszűröm a levét egy pohárba, a krumplit kanalanként bele dolgozom a lisztbe, hogy szép apróra szétmenjen. A krumpli levéből kb. 1 dl apránként a lisztes masszába eldolgozok, ha nagyobb darabok vannak benn késsel vagdalom. Felteszek egy kis lábosba olajat a karikára és felforrósítom, akkor jó ha bele teszem a kanalat és sercegő hangot ad, lezárom a lángot és kanalanként a lisztes masszára kanalazom (annak is sercegő hangot kell adni, akkor jó) kb. 10 evőkanállal. A késsel megvagdalom, fedőt teszek rá és a forró karikára teszem pirulni, mert mi úgy szeretjük. Tejföllel kínálom. Nem nehéz, fél óra alatt megvan.