Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Vasi dödelle

2014.03.21. 10:47 :: Mária Bársonyné Dankovics

Hasznos Praktikák 653.jpg

Hozzávalók:

Ezt a dödöllét még a dédmamám tanította meg nekem,úgy gondoltam megosztom veletek mert gyors olcsó étel és laktató, a hozzávalókat csak a kedvetekért mértem le különben csak úgy csinálom.

 

Íme:

30 dkg  nyers burgonya megreszelve és utána kevés vízben megfőzni, 60 dkg liszt, 1  csapott evőkanál só, olaj, tejföl.

Elkészítése:

A lisztet egy lábosba öntöm bele teszem a sót elkeverem. A lángra karikát teszek és a lisztet addig melegítem míg jó forró nem lesz, keverni kell, nehogy leégjen a liszt. Közben a krumplinak leszűröm a levét egy pohárba, a krumplit kanalanként bele dolgozom a lisztbe, hogy szép apróra szétmenjen. A krumpli levéből kb. 1 dl apránként  a lisztes masszába eldolgozok, ha nagyobb darabok vannak benn késsel vagdalom. Felteszek egy kis lábosba olajat a karikára és felforrósítom, akkor jó ha bele teszem a kanalat és sercegő hangot ad, lezárom a lángot és kanalanként a lisztes masszára kanalazom (annak is sercegő hangot kell adni, akkor jó) kb. 10 evőkanállal. A késsel megvagdalom, fedőt teszek rá és a forró karikára teszem pirulni, mert mi úgy szeretjük. Tejföllel kínálom. Nem nehéz, fél óra alatt megvan.

Szólj hozzá!

Címkék: tésztaételek

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr95872217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása