Hozzávalók:
A tészta:
5 tojás, 15 dkg liszt, 15 dkg cukor 5 dkg darált mogyoró, 2 ek. olaj, 1 cs. sütőpor.
Mogyorós krém:
25 dkg darált mogyoró, 15 dkg porcukor, narancs aroma, 1 cs. vaníliás cukor, és annyi tej hogy kenhető masszát kapjunk.
Pudingos krém:
2 cs. tejszín ízű pudingpor, 6 dl tej, 10 dkg cukor, 10 dkg puha ráma. Torta bevonó.
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a többi hozzávalót összedolgozzuk és a végén óvatosan beleforgatjuk a habot egy kisebb tepsit olajozunk, lisztezünk és a masszát beleöntjük, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A mogyoró krém hozzávalóit összekeverjük és félre tesszük. A pudingot sűrűre főzzük, hűtjük, majd hozzá keverjük a porcukorral kikevert rámát. A megsült piskótát kettévágjuk. Az alsó lapra kenjük először a mogyorós krémet, erre jön a pudingos krém, végül a másik lap. Ennek a tetejét megkenjük tortabevonóval, hűtőbe lehűtjük, szeljük és kínáljuk. Jobb dupla adagot készíteni, mert gyorsan fogy.