Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Bálint kedvence

2014.05.01. 08:52 :: Mária Bársonyné Dankovics

241861_358143109.JPG

Hozzávalók:

A tészta:

5 tojás, 15 dkg liszt, 15 dkg cukor 5 dkg darált mogyoró, 2 ek. olaj, 1 cs. sütőpor.

Mogyorós krém:

25 dkg darált mogyoró, 15 dkg porcukor, narancs aroma, 1 cs. vaníliás cukor, és annyi tej hogy kenhető masszát kapjunk.

Pudingos krém:

2 cs. tejszín ízű pudingpor, 6 dl tej, 10 dkg cukor, 10 dkg puha ráma. Torta bevonó.

 

Elkészítés:  

A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a többi hozzávalót összedolgozzuk és a végén óvatosan beleforgatjuk a habot egy kisebb tepsit olajozunk, lisztezünk és a masszát beleöntjük, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A mogyoró krém hozzávalóit összekeverjük és félre tesszük. A pudingot sűrűre főzzük, hűtjük, majd hozzá keverjük a porcukorral kikevert rámát. A megsült piskótát kettévágjuk. Az alsó lapra kenjük először  a mogyorós krémet, erre jön a pudingos krém, végül a másik lap. Ennek a tetejét megkenjük tortabevonóval, hűtőbe lehűtjük, szeljük és kínáljuk. Jobb dupla adagot készíteni, mert gyorsan fogy.

Szólj hozzá!

Címkék: sütemény desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/6100613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása