Hozzávalók:
Fél kg csirkemáj, 2 cs. bacon, 1 cs. csavart tészta, 1 db. főzőtejszín, zöldségek ízlés szerint só, 1 paradicsom a díszítéshez.
Elkészítése:
A cs. tésztát kifőzzük sós vízben, lecsepegtetjük, félre tesszük. A zöldségeket ( borsó, kukorica, paprika csíkok, karfiol, stb... ami van otthon.) kevés olajon megfuttatjuk, kis vizet öntünk alá és meg sózzuk, kis őrölt borssal meghintjük egy picit, készre pároljuk, ha elforrta a vizet hozzá öntjük a tejszínt, ha sűrűsödik bele forgatjuk a tésztát. A máj szeleteket ( olyat vegyünk amin nincs szív) betekerjük bacon szalonna szeletekbe előmelegített sütőben, olajos tepsibe rakva, kevés vízzel, fóliával letakarva, készre pároljuk, ha kész levesszük a fóliát picit pirítjuk, hogy színt kapjon. A májat rövid ideig pároljuk, mert hamar meg sül, és ha sokáig a sütőbe hagyjuk megkeményedik. A tésztával tálaljuk, paradicsom szeletekkel díszítjük, friss salátával kínáljuk.