Hozzávalók: 1/2 kg búzadara, 1/2 l tej, 3 tojás, 3 cs. vaníliás cukor, reszelt citromhéj, 1,5 dl olaj.
Elkészítés: A búzadarát felöntöm a tejjel, 1 órát pihentetem. A tojásokat szétválasztom, a sárgája megy a darás masszába, és a reszelt citromhéj, ezt elkeverem. A fehérjét egy tálba teszem és a vaníliás cukrokkal kemény habot verek. A lángra lángfogót teszek, egy lábosba öntök 1,5 dl olajat. A darás masszába belekeverem a felvert habot, és mikor az olaj jó langyos, bele öntöm a masszát. Két ágú villával ( húsvillával) kevergetem mert szépen sűrűsödik be, mikor az egész tésztává lesz a villával kavargatva, szét mennek, minél tovább keverjük annál apróbb szemű lesz a porozinkó. Ez kb. negyed óra. Lefedjük fedővel, lekapcsoljuk a lángot, és kész a lángfogó karikán hagyva, fedővel letakarva, mindig apróbb lesz, néha keverünk rajt egyet hogy ami felül van az aljára kerüljön. Lekvárral, gyümölcs öntettel, vagy csak porcukorral kínáljuk. Második fogásnak kitűnő.