Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Rántott sajt-párizsi rizi-bizivel

2014.05.25. 09:29 :: Mária Bársonyné Dankovics

Hasznos Praktikák 1379.jpg

Hozzávalók:

A köret:

1 pohár, (3 dl-es, mérce) rizs, 2 pohár, víz.

A rántott feltéthez:  

Liszt, tojás morzsa, 1/2- 1/2 sajt, párizsi, só olaj.

 

Elkészítés:

A sajtot és a párizsit felszeletelem, a 1/2 cm vastagra, a párizsi széleit bevagdosom, így sülésnél nem ugrik össze. Kiteszem sorba a tálakat liszt, 4 tojás, morzsa, öntöm bele, A tojásokat felverem habosra, és elkezdem a dupla panírozást. Liszt, tojás, liszt, tojás, morzsa. Így panírozzuk be, A sajtunk sem fog kifolyni a dupla panírból. Ha kellően megmelegedett az olaj kisütöm a bepanírozott feltéteket. Elkészítem a rizst, először a lángra teszem a tűzfogó karikát, olajat öntök egy edénybe, a z 1 pohár rizst üvegesre pirítom, beleteszem a borsót, azzal is megfuttatom, és felengedem 2 pohár sós vízzel, fedőt teszek rá, alá a főzőkanalat, míg a vizet  be nem szívja, akkor kiveszem a kanalat a fedőt rajt hagyom és elzárom a lángot, a tűzfogó karikán szépen megdinsztelődik, tálalásig néha átkeverem, hogy a szemek szétmenjenek.

Szólj hozzá!

Címkék: Főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr936205429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása