Hozzávalók:
A köret:
1 pohár, (3 dl-es, mérce) rizs, 2 pohár, víz.
A rántott feltéthez:
Liszt, tojás morzsa, 1/2- 1/2 sajt, párizsi, só olaj.
Elkészítés:
A sajtot és a párizsit felszeletelem, a 1/2 cm vastagra, a párizsi széleit bevagdosom, így sülésnél nem ugrik össze. Kiteszem sorba a tálakat liszt, 4 tojás, morzsa, öntöm bele, A tojásokat felverem habosra, és elkezdem a dupla panírozást. Liszt, tojás, liszt, tojás, morzsa. Így panírozzuk be, A sajtunk sem fog kifolyni a dupla panírból. Ha kellően megmelegedett az olaj kisütöm a bepanírozott feltéteket. Elkészítem a rizst, először a lángra teszem a tűzfogó karikát, olajat öntök egy edénybe, a z 1 pohár rizst üvegesre pirítom, beleteszem a borsót, azzal is megfuttatom, és felengedem 2 pohár sós vízzel, fedőt teszek rá, alá a főzőkanalat, míg a vizet be nem szívja, akkor kiveszem a kanalat a fedőt rajt hagyom és elzárom a lángot, a tűzfogó karikán szépen megdinsztelődik, tálalásig néha átkeverem, hogy a szemek szétmenjenek.