Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Stefánia sajttal töltve petrezselmyes újburgonyával

2014.06.01. 11:22 :: Mária Bársonyné Dankovics

Hasznos Praktikák 1436.jpg

Hozzávalók:

1/2 kg darált hús, 3 zsemle, 2 tojás, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, majoránna, bazsalikom, petrezselyem, bors, 10 dkg krémsajt, 1 kg burgonya, zöldpetrezselyem, morzsa, olaj.

 

Elkészítés:

A húst tálba teszem, a zsemléket megáztatom, kicsavarom és a húshoz teszem. A hagymákat apróra kockázom, megdinsztelem olajon és a húsra öntöm, befűszerezem, a tojásokat hozzáadom, jól összekeverem. Egy sütőformát sütőpapírral kibélelek, megkenem olajjal, és a töltelék felét bele teszem, a sajtot, hosszában kettévágom, és a masszára teszem, és rárakom a maradék masszát. A tetejére egy kis zsemlemorzsát  szórok, és a sütőpapírt ráhajtom a húsra. Előmelegített lassú tűznél készre párolom. kb. a félidőnél a húsunk tetejére 3 evőkanál olajat kenek, (ettől szaftos marad a hús), megfordítom a formát és visszatakarom, készre sütőm. A burgonyát, megpucolom, megmosom, felkockázom,és sós vízben puhára főzöm. Ha kész zöldpetrezselyemmel megszórom, savanyúval kínálom.

Szólj hozzá!

Címkék: Húsételek

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr846244767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása