Hozzávalók:
A piskótához, 4 tojás, 24 dkg cukor, 24 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 8 evőkanál víz, citrom reszelt héja.
A masszához:
2 ek. cukrozott kakaópor, 15 dkg ráma, 1 marék mazsola, 1 rumaroma, 2 dl málnaszörp. A forgatáshoz, olvasztott csoki, keserű kakaópor, cukrozott kakaópor.
Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, beleöntjük a vizet, a citromhéjat, kis adagokba öntjük bele a sütőporos lisztet simára keverjük minden bele öntött adaggal,és előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt tepsibe tűpróbáig sütjük, hűtjük. A kihűlt piskótát felkockázzuk kicsire, és összegyúrjuk a massza hozzávalóival. Nem túl lágy formálható masszát kell kapnunk. (ha szükséges adhatunk hozzá szörpöt). Apró golyókat formálunk belőle majd bele hempergetjük a kakaóporokba, vagy az olvasztott csokiba, de abba csak belemártjuk és ki is vesszük nehogy a piskóta át igya a csokit, és mindjárt beforgathatjuk színes dekor cukorba. Gyerek zsúrra kifejezetten ajánlom, mert sok van belőle, ha szúrunk bele egy kis darab hurkapálcát kész van a süti nyalóka. (1 db hurkapálcát 3 felé vágom).