Hozzávalók:
1/2 kg hús, 1/2 kg házi tarhonya, 2 nagy fej vöröshagyma, só, bors, babérlevél, pirospaprika, fél paprika, pörkölt szaft, olaj, pár szem szárított gomba.
Elkészítés:
A húst felkockázzuk, a vöröshagymát tisztítás után, apró kockára vágjuk. A hagymát olajon üvegesre pirítom, a húst mellé teszem amit fehéredésig dinsztelek, felengedem vízzel, és a pirospaprikát, a sót, a borsot, a szaft kockát, a babérlevelet, a paprikát ízlés szerint teszek bele és lassú tűzön készre párolom. A lángra tűzfogó karikát teszek.Egy lábosba olajat öntök, beleöntöm a tarhonyát, rózsaszínűre dinsztelem, és felengedem annyi vízzel hogy ellepje, sózóm, és dobok bele egy kis fej hagymát. fedőt teszek rá, a fedő alá fakanalat, nehogy kifusson a leve. többször megkeverem, mikor felszívta a levét, kiveszem a fakanalat, teljesen lefedem, és elzárom a lángot. Hagyom készre párolódni. Ha a hús is megpuhult, és elfőtte a levét, lezárom a lángot. Friss salátával kínálom.
Tarhonya:
Hozzávalók:
1 kg liszt, 2 tojás, 1 tk só, víz.
Elkészítés:
A hozzávalókból kemény tésztát gyúrok a hűtőbe egy kicsit hűtőm, leszabok egy darabot és a nagy lyukú reszelőn, le reszelem, közbe lisztbe mártom a tésztát, hogy ne ragadjon, a tálcát mire reszelem belisztezem, és a kezemmel a lereszelt tarhonyát bele simítom. 2-3 napig hagyom száradni mikor zörög akkor jó, vászon zacskóba teszem, és mehet a tészták közé. De már a boltban is kapható házi tarhonya.