Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Házi tarhonyás pörkölt

2014.07.05. 08:58 :: Mária Bársonyné Dankovics

Hasznos Praktikák 1580.jpg                                                                                                                                                                    Hozzávalók:

 1/2 kg hús, 1/2 kg házi tarhonya, 2 nagy fej vöröshagyma, só, bors, babérlevél, pirospaprika, fél paprika, pörkölt szaft, olaj, pár szem szárított gomba.

Elkészítés: 

A húst felkockázzuk, a vöröshagymát tisztítás után, apró kockára vágjuk. A hagymát olajon üvegesre pirítom, a húst mellé teszem amit fehéredésig dinsztelek, felengedem vízzel, és a pirospaprikát, a sót, a borsot, a szaft kockát, a babérlevelet, a paprikát ízlés szerint teszek bele és lassú tűzön készre párolom. A lángra tűzfogó karikát teszek.Egy lábosba olajat öntök, beleöntöm a tarhonyát, rózsaszínűre dinsztelem, és felengedem annyi vízzel hogy ellepje, sózóm, és dobok bele egy kis fej hagymát. fedőt teszek rá, a fedő alá fakanalat,  nehogy kifusson a leve. többször megkeverem, mikor felszívta a levét, kiveszem a fakanalat, teljesen lefedem, és elzárom a lángot. Hagyom készre párolódni.  Ha a hús is megpuhult, és elfőtte a levét,  lezárom a lángot.  Friss salátával kínálom.

Tarhonya:

 Hozzávalók:

1 kg liszt, 2 tojás, 1 tk só, víz.

Elkészítés:

A hozzávalókból kemény tésztát  gyúrok a hűtőbe egy kicsit hűtőm, leszabok egy darabot és a nagy lyukú reszelőn, le reszelem, közbe lisztbe mártom a tésztát, hogy ne ragadjon, a tálcát mire reszelem belisztezem, és a kezemmel a lereszelt tarhonyát bele simítom. 2-3 napig hagyom száradni mikor zörög akkor jó, vászon zacskóba teszem, és mehet a tészták közé. De már a boltban is kapható házi tarhonya.                                                                                                                                               

Szólj hozzá!

Címkék: Főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr756474781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása