Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Hogyan tudta sikeresen teljesíteni egy gasztroblogger a közel 100 éves Váncza receptkönyv megsütését 1 év alatt?

2014.07.05. 16:14 :: receptoldal

 "Haladjon Ön is a korral, süssön Váncza sütőporral!" - hangzott az egyik legnevezetesebb magyar reklámszlogen, mely a 20-as évek végén született.

Jámborné Budai Mónika gasztroblogger úgy döntött egy vasárnapon, hogy rendet tesz a receptjei között. Így akadt a kezébe ismét A Mi Süteményes Könyvünk Váncza Józseftől, a sütőpor feltalálójának receptkönyve.

Az 1985-ös kiadás láttán jutott eszébe, hogy mivel ez a könyv napjainkban már szinte kincsnek számít, megérdemlik ezek a receptek, hogy elkészítse őket és egy másik blogot nyisson nekik.

Első gasztroblogját, a Bibimoni receptjeit azért hozta létre, mert az ismerősei körében nagyon népszerűek voltak a receptjei, mindig elkérték őket, de persze mindig elfelejtette leírni nekik, így aztán arra gondolt, ha indít egy gasztroblogot akkor előbb utóbb minden receptje felkerül és kutakodhatnak közöttük. Nagy örömmel fogadták és azóta is lelkes olvasói az oldalnak.

Miután felmerült benne a Váncza könyv megsütésének a gondolata, arra jutott, hogy átgondolja kell-e neki egy ilyen kihívás, lesz-e rá ideje, végig tudja-e csinálni.

 Másnap olyan dolgok történtek vele, melyekre álmában sem számított.  Sorra kapta a jeleket, hogy meg kell valósítania ezt a projektet.

Ilyen történés volt például, amikor ajándékba kapta az eredeti 1936-os Váncza könyvet egy idegen, kéregető nénitől, akinek adott egy kis pénzt.

A jelek láttán végül úgy döntött, hogy lesz, ami lesz, belevág és 365 nap alatt megsüti a 465 receptet és beszámol a tapasztalatairól. A sütést 2012.09.07.-én kezdte meg a Váncza sütőpor születésnapján.

A projekt során a „Háromféle édesség” lett a kedvence, melyet azóta is sokszor megsüt, sőt a könyv végig sütését is ezzel a süteménnyel ünnepelték.

11.png

Mónikának jó emlékei fűződnek ehhez az egy évhez. Sok virtuális és élő barátsága alakult ki a blog által, finom süteményeket ismertetett meg a családjával, a barátaival és az olvasóival. Már ezekért az apró dolgokért megérte neki a projekt és szívesen belevágna még egyszer, ha visszamehetnénk az időben.

Mire a vállalkozás a végéhez közelített, a blog írója és a Váncza család is egymásra talált. A leszármazottak nagy örömmel fogadták, hogy ebben a projektben újra elkészítették  a recepteket és azóta is kapcsolatban vannak egymással.

Mónika családja a kezdetek óta napról napra támogatta, lelkesítette őt. Nem sütött rengeteg süteményt, a recepteket 1/8 adagokra csökkentette, amiből kb. 3-5 szelet sütemény jutott egy napra, ami pont elég volt kóstolónak, jó esetben még a barátok is megkóstolhatták. Lánya sajnos nem ilyen aktív a konyhában, pedig jó párszor próbálta bevonni a sütögetésbe. Talán, majd ha lediplomázik és nem lesz rajta a tanulás terhe, akkor majd megtalálja a helyét a sütő mellett- mondta Mónika.

 

untitled.png

Nyert már különféle tortadíszítő versenyeket, szerepelt már több újságban, de a legnagyobb elismerésnek azt tartja, hogy rengetegen követik őt napról napra és próbálják ki a receptjeit a fiataloktól az idősebb korosztályig. Köszöni az olvasóinak, hogy csatlakoztak a projekthez és azóta is lelkesen követik, újra és újra elkészítik a süteményeket, így azt érzi, hogy a munkája nem volt hiába való. Szívből gratulálunk neki, hogy sikerült 2013.09.07.-én egy év alatt teljesíteni a kihívást és további sok sikert kívánunk.

1 komment

Címkék: gasztro cikk

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr986475381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Olgis 2014.07.05. 21:39:28

Csak gratulálni lehet Mónikának. Sikeres volt az elképzelése. Végig követtem, egy pár süteményt én is elkészítettem és megosztotta az oldalán.Tiszteletem a kitartásáért.
süti beállítások módosítása