Hozzávalók:
3 kg magozott barack, 2 cs, dzsemfix, 2 cs, diabetikus befőzőcukor, befőzési fólia, gumi, cetli mire felírjuk milyen lekvár, és az évet, és kötöző madzag.
Elkészítés:
A barackot húsdarálón ledarálom, majd a befőzési lábosomba felteszem főni a lángra, állandó keverés mellett, mikor forr, vagyis puffog, az oda készített cukrokat, és a dzsemfixet beleöntöm. Tovább főzöm, állandó keverés mellett, felforralom, mikor puffog lezárom a lángot, és az előkészített üvegekbe merem, a celofánt szétnyitom mert kettesével vannak méretre vágva, ráteszem az üvegre,legumizom, ráteszem a záró kupakot, arra a megírt cetlit, és a celofánt amit a tetejére teszek legumizom, és a kötöző madzaggal átkötöm, és az üveget fejre állítom, 15 percre. Azért kell a madzaggal lekötni mert a gumi egy idő után elfárad és elszakad, fejre állítani meg azért kell hogy a levegő teljesen kimenjen belőle, Így készült lekvár évekig meg őrzi az eredeti élénk színét. Én évek óta így teszem el a lekvárokat, mert gyors, és tartós, összes művelet 1 órát vesz igénybe, a magozástól, az üveg fejre fordításig.