Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Barack lekvár, diétásan

2014.07.14. 18:32 :: Mária Bársonyné Dankovics

Hasznos Praktikák 1645.jpg                                                                                                                                                                    Hozzávalók:

3 kg magozott barack, 2 cs, dzsemfix, 2 cs, diabetikus befőzőcukor, befőzési fólia, gumi, cetli mire felírjuk milyen lekvár, és az évet, és kötöző madzag.

Elkészítés:

A barackot húsdarálón ledarálom, majd a befőzési lábosomba  felteszem főni a lángra, állandó keverés mellett, mikor forr, vagyis puffog, az oda készített cukrokat, és a dzsemfixet beleöntöm. Tovább főzöm, állandó keverés mellett, felforralom, mikor puffog lezárom a lángot, és az előkészített üvegekbe merem, a celofánt szétnyitom mert kettesével vannak méretre vágva, ráteszem az üvegre,legumizom, ráteszem a záró kupakot, arra a megírt cetlit, és a celofánt amit a tetejére teszek legumizom, és a kötöző madzaggal átkötöm, és az üveget fejre állítom, 15 percre. Azért kell a madzaggal lekötni mert a gumi egy idő  után elfárad és elszakad, fejre állítani meg azért kell hogy a levegő teljesen kimenjen belőle, Így készült lekvár évekig meg őrzi az eredeti élénk színét. Én évek óta így teszem el a lekvárokat, mert gyors, és tartós, összes művelet 1 órát vesz igénybe, a magozástól, az üveg fejre fordításig.

Szólj hozzá!

Címkék: Dzsem

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr606508517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása