Hozzávalók:
Gyümölcs, ami érett, hibátlan, nagy tepsi, konyharuha, száraz hely, terasz, erkély stb.....
Elkészítés:
A gyümölcsöt megmossuk, leszárítjuk. én kiszedem a magot és úgy aszalom meg, cseresznyét, szilvát, barackot. A barackot gerezdekre vágom. A tepsibe teszek sütőpapírt és arra teszem a gyümölcsöt úgy hogy ne érjenek egymáshoz, kiteszem a teraszra, az asztalra, letakarom konyharuhával, és hagyom a napon aszalódni, naponta kétszer meg mozgatom, hogy egyformán aszalódjanak, éjszakára beviszem a lakásba. Másik nap ismét kiteszem. ezt addig csinálom, míg a gyümölcsöt megnyomva már nem jön belőle nedvesség. Varrtam vászon zacskókat, és a kész aszalt gyümölcsöket abba teszem és a kamrába felakasztom őket, így télen is van a süteménybe gyümölcs, nassolni való, vagy készíthetünk gyümölcs levest is. Nem kell a boltba drága pénzért megvenni mikor otthon is kis munkával eltudjuk készíteni, ha nincs terasz, erkély akkor a lakásba ahova besüt a nap ott is megtudjuk csinálni.