Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Gyümölcs aszalás

2014.07.15. 09:47 :: Mária Bársonyné Dankovics

Hasznos Praktikák 1647.jpg

Hozzávalók:

Gyümölcs, ami érett, hibátlan, nagy tepsi, konyharuha, száraz hely, terasz, erkély stb.....

Elkészítés:

A gyümölcsöt megmossuk, leszárítjuk. én kiszedem a magot és úgy aszalom meg, cseresznyét, szilvát, barackot. A barackot gerezdekre vágom. A tepsibe teszek sütőpapírt és arra teszem a gyümölcsöt úgy hogy ne érjenek egymáshoz, kiteszem a teraszra, az asztalra, letakarom konyharuhával, és hagyom a napon aszalódni, naponta kétszer meg mozgatom, hogy egyformán aszalódjanak, éjszakára beviszem a lakásba. Másik nap ismét kiteszem. ezt addig csinálom, míg a gyümölcsöt megnyomva  már nem jön belőle nedvesség. Varrtam vászon zacskókat, és a kész aszalt gyümölcsöket abba teszem és a kamrába felakasztom őket, így télen is van a süteménybe gyümölcs, nassolni való, vagy készíthetünk gyümölcs levest is. Nem kell a boltba drága pénzért megvenni mikor otthon is kis munkával eltudjuk készíteni, ha nincs terasz, erkély akkor a lakásba ahova besüt a nap ott is megtudjuk csinálni.

Szólj hozzá!

Címkék: desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr306510053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása