,, 20 deka darált héjas mandulát 15 deka cukorral és 1/4 liter tejjel puhára párolunk , majd félre tesszük hideg helyre kihűlni. Habüstben 3/4 liter tejhez 2 csomag Váncza-vaniliás -krémport keverünk gondosan , hogy csomók ne legyenek benne. Hozzáadunk még 10 deka cukrot és a főtt mandulás tejet Állandó keverés mellett főzzük és 2-3 percig forraljuk. Vizezett őzgerinc , vagy kerek krémformába öntjük , közbe egy-egy összesen 10-12 darab rummal meglocsolt piskótát rakunk. Hideg helyen párórás hűlés után megfelelő dísztálra kiborítjuk és befőtt-gyümölccsel vagy vaníliás tejszínhabbal díszítve szolgáljuk fel , mint kiváló uzsonna csemegét. "
TAPASZTALATAIM A RECEPTTEL:
A recept alapján végül is egy pudingot kell készíteni , aminél én az összes tej mennyiséghez adtam hozzá a cukrot és a pudingport elkevertem csomómentesre és mivel kihagytam azt a fázist amikor a tejet kell felfőzni a mandulával , helyette mandulaolajjal ízesítettem a tejet.
Tehát a mandulás ,cukros,tejet elkevertem a pudingporral és megfőztem. Fél- adagot készítettem el és egy literes kuglóf formába lett elég az adag.
Hideg vízzel kiöblítettem a formát és a megfőzött pudingnak a felét
beleöntöttem a formába , erre rumos-tejbe áztatott piskótákat raktam rétegül és rá öntöttem a maradék pudingot.
Végül betakartam szintén rumos-tejben áztatott babapiskótával.
Hűtőbe raktam és amikor már jól megdermedt kiborítottam egy tányérra és tejszínhabbal, csoki díszekkel díszítettem.