Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg darált keksz, 10 dkg porcukor, 2 ek. keserű kakaópor, 1 vaníliás cukor, 3 dl tej.
Töltelék:
50 dkg túró, 10 dkg porcukor, annyi tejföl hogy a krémünk kenhető legyen, citrom reszelt héja, leve, 1 cs zselé fix, ez is Dr Oetker.
Teteje:
1/2 kg ribizliszemek, 1/2 l víz, 1 cs Dr Oetker zselé fix, ( ezt azért szeretem mert hideg vízben oldódik ).
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összekeverjük egy tepsibe, vagy hőálló tégla alakú tálba nyomkodjuk. A túrót villával jól összetörjük, hozzáadjuk a cukrot, a reszelt citrom héját és a levét, és a zselé fixet, annyi tejfölt hogy krémes állagú legyen. Rákenjük a keksztetejére, elsimítjuk, majd rászórjuk a ribizlit, eligazítjuk. A vízhez hozzáadjuk a zselé fixet, elkeverjük, és a ribizli tetejére öntjük. A hűtőbe dermesztjük, mikor meg kötött a zselé, kockákra vágjuk és lehűtve kínáljuk.